To timer for at få læge i lufthavnen


To timer for at få læge i lufthavnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da en passager i et fly i Kastrup viste tegn på influenza, tog det omkring to timer at få en embedslæge i lufthavnen.

SAS finder det "dybt uheldigt", at influenzaberedskabet i Københavns Lufthavn i Kastrup torsdag morgen fungerede for langsomt.

- Det er selvfølgelig utilfredsstillende. Vi beklager over for vores passagerer, men i den slags sager er vi afhængige af, hvad myndighederne beslutter, siger pressechef hos SAS Mikkel Thrane.

Der blev slået alarm fra flyet, mens det stadig var i luften. Og flyet landede i Kastrup omkring 10 minutter over syv. Men ifølge de foreløbige oplysninger gik der næsten to timer, før den vagthavende embedslæge nåede frem til flyet for at tilse den sløje passager.

Den ledende embedslæge i hovedstaden, Arne Scheel Thomsen, fortæller, at han ikke har konkrete oplysninger om, hvor lang tid det tog at få en læge frem. Det er forskellige læger, der har vagten, og de kan altså i princippet bo hvor som helst på Sjælland, når de alarmeres.

- Men det tager jo noget tid at komme ud i lufthavnen, når man bor nord for byen, siger han om den læge, der havde vagten torsdag morgen.

Det gjorde heller ikke sagen bedre, at der ifølge Ritzaus oplysninger også var problemer med at få en trappe hen til flyet, så politi og embedslæge kunne komme ind til de ventende passagerer. Flyet var i mellemtiden blevet parkeret afsides i lufthavnen.

To timer for at få læge i lufthavnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce