To mænd i fængsel for kokain og graffiti


To mænd i fængsel for kokain og graffiti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To mænd er kendt skyldige i at stå bag omkring 170 tilfælde af graffitihærværk på S-tog i Storkøbenhavn.

To mænd blev torsdag i Københavns Byret idømt ubetingede fængselsstraffe for at handle med kokain og for at male graffiti på blandt andet S-tog i et omfang, der gør sagen til Danmarkshistoriens største graffitisag.

Den ene - en 27-årig mand - fik tre års fængsel for at handle med kokain og for omkring 170 tilfælde af graffitihærværk.

Den anden, der er 30 år, blev fortrinsvis dømt for kokainhandel og kun for få tilfælde af spraymaleri. Det takserede retten til to et halvt år.

- Min klient har tilsyneladende fået et halvt år ekstra for graffiti, og det er måske billigt sluppet, men måske var der noget narko, han ikke skulle være dømt for, siger forsvareren for den 27-årige, advokat Ole Schmidt.

Han overvejer nu sammen med sin klient, om byrettens afgørelse skal ankes.

Graffitimalerne malede deres graffititags BEIS og SERB på DSB-materiel rundt omkring i hovedstadsområdet.

Ved siden af drev de pushervirksomhed. De var anklaget for at have solgt 700 gram kokain og blev dømt for næsten det hele.

- Desuden blev de dømt for næsten alle de tilfælde af graffiti, som anklageskriftet lød på. Så jeg er godt tilfreds med dommen, siger anklager Christina Heering, Københavns Politi.

Hun havde krævet de to idømt fængselsstraffe på fire år.

Af det 47 sider lange anklageskrift fremgår, at DSB har beskrevet graffitien tilfælde for tilfælde og er nået frem til, at der er sket skader for omkring to millioner kroner.

Retten har imidlertid ikke taget stilling til, hvor meget DSB skal have i erstatning. Det afgøres i en senere retssag.

I forbindelse med dommen er det dog afgjort, at den 27-årige skal betale DSB godt 40.000 kroner for to tilfælde af hærværk.

Graffitihærværket stod på fra april 2008 til slutningen af maj sidste år.

Nogle af spraymalerierne blev udført sammen med en 19-årig, der i januar blev dømt for 155 tilfælde af graffiti. Han fik et års fængsel, hvoraf ni måneder blev gjort betinget.

To mænd i fængsel for kokain og graffiti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce