To lande støtter Danmark


To lande støtter Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To lande har foreløbigt bakket op om dansk ønske om at revidere EU's opholdsdirektiv. Formandslandet Frankrig er dog tøvende over for ændring af direktivet.

Ifølge en højtstående diplomat i Bruxelles har to lande, Østrig og Cypern, på embedsmandsniveau bakket op om det danske ønske om en ændring af EU's opholdsdirektiv forud for et møde mellem EU's integrationsministre torsdag. En række andre lande, deriblandt Irland og Tjekkiet, har udtrykt forståelse for det danske problem.

Som et led i udlændingeaftalen med Dansk Folkeparti har regeringen forpligtet sig til at kæmpe for en ændring af EU's opholdsdirektiv. Indtil videre har regeringen slået på, at der er mange allierede i EU, som også har udtrykt bekymring om konsekvenserne af Metock-dommen. Blandt andet har regeringen peget på, at 10 andre lande gjorde indsigelse mod Metock-dommen.

En kilde tæt på det franske EU-formandskab peger dog på, at udsigterne til en ændring af EU's omstridte opholdsdirektiv er lange og højst usikre.

- At revidere direktivet er en langvarig og kompliceret proces. Hvis vi i stedet arbejder med implementeringen og fortolkningen af det, kan vi bevæge os mere hurtigt og smidigt, siger han.

To lande støtter Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce