To kilo kokain i bonus: To mænd fra Munkebo fængslet efter aktion mod hash i personbil

Retten i Odense har besluttet at varetægtsfængsle to unge mænd fra Munkebo, efter store mængder narkotika blev fundet hos dem. Foto: Robert Wengler

To kilo kokain i bonus: To mænd fra Munkebo fængslet efter aktion mod hash i personbil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To mænd fra Munkebo er fredag eftermiddag blevet varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør ved Retten i Odense. De to er sigtet for en større mængde narkotika, som politiet fandt torsdag aften.

To unge mænd fra Munkebo er fredag eftermiddag blevet varetægtsfængslet indtil 5. januar.

De blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense og er sigtet for besiddelse af en større mængde narkotika med henblik på overdragelse.

13 kilo hash var resultatet, da Fyns Politi slog til mod en bil i en aktion torsdag aften ved 20-tiden. Og som ren bonus fandt politiet efterfølgende en større mængde kokain hos de anholdte.

- I personbilen var der godt 13 kilo hash. Og da man så, som man altid gør, ransager på bopælene hos personerne i bilen, dukker der helt uventet godt to kilo kokain op, fortæller anklager Kirsten Flummer.

Den usædvanligt store mængde kokain blev fundet på to forskellige adresser i Munkebo, der hver gemte en pakke på omkring et kilo kokain.

Dørene lukket i retten

Under grundlovsforhøret blev dørene begæret lukket af anklageren, efter hun havde læst sigtelsen op. Det skete af hensyn til den videre efterforskning i sagen.

- Stoffet kommer et sted fra, og det skulle have været et sted hen. Af hensyn til efterforskningen skal de øvrige personer ikke kunne læse med om, hvad vi ved, sagde anklageren.

Det gav dommer Jørgen Bjerkesmoen Petersen ret i og lukkede dørene for offentligheden.

Det er derfor uvist, hvordan Fyns Politi kom på sporet af de to mænd og hashen i bilen, som altså var dét, politiet gik efter.

Risikerer lange fængselsstraffe

De to mænd fra Munkebo risikerer lange fængselsstraffe, hvis sigtelserne ender med tiltaler og en dom for narkobesiddelse.

Anklagemyndigheden har sigtet dem efter straffelovens paragraf 191, der har en strafferamme på op til 10 års fængsel. Og op til 16 års fængsel, hvis der er tale om en betydelig mængde særligt farligt stof.

Bestemmelsen omhandler i udgangspunktet narkosalg, men gælder også personer, der for eksempel indfører, modtager, fremstiller eller besidder narkotika.

To kilo kokain i bonus: To mænd fra Munkebo fængslet efter aktion mod hash i personbil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce