To mænd tiltalt i retten onsdag og torsdag for to skudepisoder i Kværndrup og Odense og en efterfølgende dramatisk politijagt på motorvejen.

Først var der skyderi i Kværndrup. Få timer senere var der skyderi på Volderslevvej i det sydlige Odense, og det hele sluttede af med en dramatisk biljagt på den fynske motorvej og Middelfartvej i Odense, hvor betjente og patruljevogne flere gange blev forsøgt påkørt og udsat for livsfare.

Onsdag og torsdag sidder to danske mænd på henholdsvis 39 år og 49 år tiltalt i Retten i Odense for legemsangreb af særlig brutal karakter under særdeles skærpende omstændigheder ved flere episoder den 4. og 5. februar 2016 i henholdsvis Kværndrup og Hjallese.

Det er de tiltalt for

Legemsangreb af særlig brutal karakter under særdeles skærpende omstændigheder, som er paragraf 246 i straffeloven, straffes med fængsel i op til 10 år. Når en person tidligere er straffet for vold kan straffen yderligere forhøjes med op til det halve.Både den 39-årige og 49-årige mand er tiltalt efter paragraf 246 ved de to tilfælde af skyderi i Kværndrup og Hjallese. De er også begge tiltalt for røveri af særlig farlig karakter, og besiddelse af knap 19 gram ketamin, og våbenbesiddelse.

Dertil er den 39-årige tiltalt for uden kørekort at have kørt hensynsløst og til fare for alt og alle på motorvejen og Middelfartvej i Odense.

Begge er også tiltalt for tyveri af varmeblæsere, værktøj, motorsav, pillefyr m.m. for over 100.000 kroner under indbrud i flere virksomheder i Aarslev, Ringe og Broby, og kørt det hele til en adresse i Lohals.

De to mænd er etnisk danskere, og tidligere dømt for kriminalitet. Begge har siden episoderne siddet varetægtsfængslet.

Ifølge anklageskriftet mødte tre mænd op på en adresse på Vinkelvej i Kværndrup, hvor den 39-årige og 49-årige befandt sig. Parterne kom i slagsmål, og den 49-årige slog en af de tre udefrakommende slag i baghovedet med et baseballbat, mens den 39-årige bevæbnet med en skarpladt Mauser-pistol skød en anden i venstre lår.

Efter skudepisoden flygtede de to mænd på 39 og 49 år, men cirka seks timer senere blev en beboer i et hus på Volderslevvej opsøgt af dem. Med Mauser-pistolen skød den 39-årige beboeren i nederste venstre underben. Forinden havde de råbt til ham, at han skyldte dem penge, og om han ville have, at de skulle skyde ham i knæet.

Efter at have skudt på beboeren flygtede gerningsmændene i en stjålet bil med politiet lige i hælene. Jagten fandt blandt andet sted på Den Fynske Motorvej med meget høj fart, og ind ad Middelfartvej mod Odense med mere end 140 kilometer i timen, hvor hastighedsbegrænsningen var 50 kilometer i timen.

Flere gange forsøgte den 39-årige mand, som kørte bilen, at påkøre to patruljevogne med cirka 100 kilometer i timen, og først ved krydset ved Roesskovsvej blev bilen standset, da den var omringet af flere patruljevogne.

Under og efter biljagten var motorvejen kortvarigt lukket for al anden trafik, blandt andet for at sikre spor, herunder våbnet fra skudepisoderne, som var smidt ud af de to mænds bil under deres flugtforsøg.

Der er lagt op til, at sagen kører som nævningesag.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
1
Fængsel til to fynboer: Lange straffe for skud og slag med baseballbat

Fængsel til to fynboer: Lange straffe for skud og slag med baseballbat

Efter røveri og biljagt: Kendt skyldige i skud og slag med baseballbat

Efter røveri og biljagt: Kendt skyldige i skud og slag med baseballbat

Skudepisoder og biljagt: Nævninge skal nu votere

Skudepisoder og biljagt: Nævninge skal nu votere