To fængslede klimaaktivister på fri fod


To fængslede klimaaktivister på fri fod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En australsk kvinde og en amerikansk mand er tiltalt for flere forhold i straffeloven. De er nu løsladt, indtil deres sager skal for retten i marts.

To aktivister, der har siddet varetægtsfængslet siden FN's klimatopmødei København i december, er blevet løsladt. Det er den australske Natasha Verco og amerikaneren Noah Daniel Weiss.

De var varetægtsfængslet med frist til mandag, og da de mødte frem i Københavns Byret, fik de at vide, at der er lavet et anklageskrift mod dem, og at deres sag kommer for retten den 16. og 19. marts. Derefter blev de sat på fri fod, oplyser politiadvokat Dorrit Borgaard, Københavns Politi.

De to er tiltalt efter paragraffer i straffeloven, der omhandler vold mod tjenestemand, forstyrrelse af den offentlige orden, forstyrrelse af driften af samfærdselsmidler og hærværk.

Noah Weiss er amerikansk statsborger, men bosat i Danmark, mens Natasha Verco er australsk statsborger og dansk gift. Hun er bosat i Sverige.

Natasha Verco blev anholdt dagen før den store "Reclaim Power"-demonstration i forbindelse med klimatopmødet. Fængslingen har skabt stor harme i Australien, hvor miljøgrupper henviser til den universitetsuddannede kvindes fredelige aktivistarbejde som medlem af Friends of the Earth.

Mandag morgen demonstrerede en lille gruppe mennesker foran det danske konsulat i Sidney og krævede hendes løsladelse. De demonstrerende appellerede til kronprinsesse Mary, der er af australsk oprindelse, om at gå ind i sagen til fordel for den australske kvinde.

To fængslede klimaaktivister på fri fod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce