Tvivl om brandårsagen
To børn er blevet ofre for branden i Tommerup St.

To børn indebrændt i Tommerup

En to-årig dreng og hans syv-årige bror omkom i morges ved en voldsom brand i Tommerup St.
[opd. 13.20] To drenge på to og syv år er blevet ofre for en brand i Tommerup St. De to drenge opholdt sig angiveligt på den nu udbrændte 1. sal i rækkehuset på Teglhøjen.

På den ældste drengs skole - Tallerupskolen - flages der i øjeblikket på halv efter tragedien.

I øjeblikket er politiets teknikere på vej ind på brandstedet. Endnu har politiet ikke fundet ligene af de børn, men ifølge Jack Liedecke fra Fyns Politi er der ikke håb om at finde børnene i live.

- Vi ved fra afhøringen af børnenes mor, at de to drenge var i huset, da hun selv slap ud. Moderen har ikke set dem siden.

Ifølge Jack Liedecke var det børnenes mor, der løb over til en nabo og derfra blev der slået alarm.

Tidligere på dagen blev der talt om, at branden skulle være påsat, og at politiet skulle lede efter mistænkt. Men det kan ikke bekræftes af Jack Liedecke.

- På nuværende tidspunkt er der ikke noget, der tyder på, at det skulle være en påsat brand, og jeg kan ikke bekræfte, at vi skulle have en mistænkt. På nuværende tidspunkt mangler vi både at finde brandårsagen og arnestedet.

Tidligere på dagen tydede alt ellers på en påsat brand. I hvert fald ledte Fyns Politi efter en bestemt person.

- I tilfældet ved Tommerup St. har vi en person mistænkt, som vi mener har relation til stedet. Ham er vi i gang med at finde frem til her til morgen, sagde Kurt Bønnelykke fra Fyns Politi til eb.dk i morges.

Moderen slap ud

Fyns Politi har kun talt kort med moderen efter branden. Hun blev indlagt til observation for røgforgiftning, men er nu blevet udskrevet igen.
 
- Vi har kun talt kort med hende om børnene, og derfor har vi endnu ikke forklaring på, hvorfor hun nåede ud, og børnene ikke gjorde, siger Jack Liedecke.

Branden bredte sig via taget til de andre rækkehuse, og flere beboere måtte reddes ud.

Også en anden brand fandt sted i morges i Brobyværk, hvor den mandlige beboer i et stråtækt hus selv anmeldte branden. Huset brændte ned til grunden.

Mere om emnet

Se alle
Tim og Olivers mor fundet død

Tim og Olivers mor fundet død

Drabs-efterforsker gik langt over stregen

Drabs-efterforsker gik langt over stregen

Det sagde Liedecke til TV 2/Nyhederne