To dræbt og seks fortsat i livsfare efter busulykke


To dræbt og seks fortsat i livsfare efter busulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks unge danskere er fortsat i livsfare efter busulykken søndag morgen nær Köln. Ulykken kostede to livet. Bussen fra Ung Rejs kom fra Nordspanien.
To blev dræbt og seks unge var søndag aften fortsat i livsfare efter busulykken ved Köln søndag morgen.

Hertil kommer et stort antal unge danskere, formentlig op mod 50, der blev enten hårdt eller lettere kvæstet.

Hverken de to dræbte eller flere af de kvæstede var endnu søndag aften med sikkerhed blevet identificeret. Vanskelighederne med identifikation skyldtes dels sprogvanskeligheder, dels at mange af de sommerklædte passagerer ikke havde f.eks. pas og andre papirer på sig.

Ulykken skete kl. 8.13, da en dansk dobbeltdækkerbus, chartret af rejsearrangøren Ung Rejs A/S hos Iversen Busser i Ribe, pludselig kørte af kørebanen på en bro og styrtede 10 meter ned. Bussen knækkede midt over og lignede ifølge øjenvidner "en sammenpresset cola-dåse".

Bussen kom fra Lloret de Mar i Nordspanien, og der var 63 passagerer i alderen 15 til 25 år om bord, hvortil kom en guide fra Ung Rejs samt to chauffører. De to chauffører havde netop skiftet sæde, da ulykken indtraf. Årsagen var søndag aften endnu ukendt.

- To dræbte er selvfølgelig to for mange, men de andre i bussen har været meget heldige. Det kunne have været meget værre, især i lyset af hvor smadret bussen var efter ulykken, sagde Georg Lesaar fra det tyske motorvejspoliti til Ritzau.

Ifølge Georg Lesaar tydede oplysninger fra de første afhøringer, bl.a. af chaufføren på en bagvedliggende dansk bus, ikke, at bussen kørte for hurtigt, eller at chaufføren skulle være faldet i søvn.

Det tyske nyhedsbureau dpa citerede søndag lederen af motorvejspolitiet i Köln, Werner Goertz, for, at der var lange bremsespor frem til det sted, hvor bussen var brudt igennem autoværnet. Modsat rapporterede TV2's udsendte medarbejder fra stedet, at der ingen bremsespor var på ulykkesstedet.

Ulykken skete på motorvejen A1 ved byen Euskirchen 40 km syd for Köln. Adskillige hundrede politi- og redningsfolk deltog i redningsarbejdet, og fire helikoptere fløj de kvæstede til nærliggende hospitaler. Den bagvedkørende bus fra samme rejseselskab blev ikke involveret i ulykken. De 30, som var med denne bus, slap derfor uden skrammer, men fik efterfølgende krisehjælp på Euskirchens rådhus.

En bus blev søndag sendt af sted fra København til Köln, så forældrene kan komme ned til deres børn.

Samtidigt sendte rejseforsikringsselskabet Europæiske søndag aften et hold med fem læger og sygeplejersker til Köln. De skal tilse de tilskadekomne og vurdere, om de kan overføres til Danmark, siger adm. direktør i Europæiske Preben Mullit. Sammen med lægerne og sygeplejerskerne var også fem krisepsykologer, der skal hjælpe de tilskadekomne og deres pårørende.

Ung Rejs er Danmarks største arrangør af ungdomsrejser med Spanien og Grækenland som speciale.

Også den danske generalkonsul i Hamburg, Niels Højer, var søndag eftermiddag ankommet til ulykkesstedet. Her gik han i gang med at samle oplysninger om de kvæstede, således at de pårørende kunne få besked.

/ritzau/

To dræbt og seks fortsat i livsfare efter busulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce