To danske film på bjørnejagt i Berlin


To danske film på bjørnejagt i Berlin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark har to film med i hovedkonkurrencen ved den internationale filmfestival i Berlin. Thomas Vinterbergs "Submarino" og Pernille Fischers "En familie".

To danske instruktører er med i kapløbet om guld- og sølvbjørnene, når Berlinalen skydes i gang torsdag.

For den ene af instruktøren, Pernille Fischer Christensen, har det været et kapløb med tiden overhovedet at blive klar med spillefilmen "En familie", der sammen med Thomas Vinterbergs "Submarino" er med i den prestigefyldte hovedkonkurrence.

- Det her minder nærmest om en slags ekstremsport, siger Pernille Fischer Christensen om filmen, der har verdenspremiere i den tyske hovedstad, hvor den vises for publikum, juryen og pressen den 19. februar.

Pernille Fischer fik først den færdige kopi af filmen at se onsdag. Festivalens ledelse valgte nemlig "En familie" på et tidspunkt, hvor filmen ikke var helt færdig, og hvor der manglede både lyd og musik.

Måske har det hjulpet Pernille Fischer, at hun allerede er et godt navn i Berlin. Her blev hendes første spillefilm, "En soap", belønnet med to priser i 2006, og det er noget, hun husker tilbage på med stor glæde.

- Men jeg har nu ikke en særlig hylde til mine priser. De står stadig i en kasse nede i kælderen, siger instruktøren.

Hendes ny film har Jesper Christensen og Lene Maria Christensen i de bærende roller.

Det er helt usædvanligt, at Danmark har to film med i hovedkonkurrencen.

Thomas Vinterbergs ny film, "Submarino" bygger på Jonas T. Bengtssons roman. Her spiller Peter Plaugborg og Jakob Cedergren hovedrollerne.

Den 60. udgave af Berlinalen skydes i gang torsdag aften. Festivalen i Berlin regnes for den næstvigtigste i verden, kun overgået af Cannes.

16 film deltager i hovedkonkurrencen, og der bliver stjernedrys en masse, når megastjerner som Leonardo DiCaprio, Ewan McGregor, Ben Kingsley og Kate Hudson betræder den røde løber.

To danske film på bjørnejagt i Berlin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce