To bøger i én


To bøger i én

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skal jo ikke være nogen hemmelighed, at vejret her i ferien ikke ligefrem har nået ækvator-lignende højder.

Heldigvis er der andre ting, man kan foretage sig end strandture her i ferien. At lukke sig inde med en bog, forsegle døren og glemme, at verden udenfor drukner sig selv i vand ovenfra er en mulighed.

Mit alternativ til den solrige ferie, vi aldrig fik, hedder "Strømsvigt," og er en bog af Daniel Zimakoff.

Det er ikke nogen helt almindelig ungdomsbog, som du skimmer fra side et og til 150 og så op på hylden igen og videre i livet.

For det første er opbygningen af den ved første øjekast et fuldkomment skævskud! Der er to forsider: Én, der hvor man mener, en forside burde være, og så endnu én, hvor man skulle mene, bagsiden samt appetitvækker burde slænge sig.

Det er to forskellige forsider, den ene med en dreng, den anden med en pige. Fra hver forside tager en historie sin begyndelse, og meget demokratisk mødes de to historier på midten.

Sofia

Første halvdel handler om pigen Sofia, som mister sin mor til en bilulykke.

Den sidste kontakt, Sofia havde med sin mor, som desuden var en kendt sangerinde, var et kikset telefonopkald og en brudt forbindelse. Sofia drømmer om at lirke døren op til en storslået karriere som skuespiller, og den dør, mener hun, er at finde i København - mere præcist teaterskolen.

Tobias

Hvis du beslutter sig for at starte fra den anden ende af bogen (og det er obligatorisk), dumper du ned midt i Tobias' liv. Et liv som netop er blevet flået midt over: Tobias' bedste ven, David, er druknet, og Tobias føler en skyldfølelse tungere end alt.

Det var nemlig ham, der lokkede den ellers vandsky David i vandet. David sprang på hovedet for at redde Tobias, som foregav at være ved at drukne, Davids hovede rammer en sten, David er død.

Hvad kan bogens to hovedpersoner så have med hinanden at gøre?

Jo - Sofia og Tobias' link til hinanden er deres dansklærere, som har studeret til lærer det samme sted. De to lærere, den ene fra Jylland, den anden fra København, aftaler at sætte deres elever på et mail-projekt, hvor de to klasser skal skrive til hinanden via internettet.

Hver elev får en anden person at skrive om fra den anden side af bælterne. Og (selvfølgelig) bliver det Sofias opgave at skrive om Tobias - og omvendt.

Sofia åbner sig efter et par mails, og fortæller om sin mors tragiske død. Hun får trøstende mails samt et billede retur fra den, hun tror, er Tobias.

Men opgaven bliver simpelthen for personlig for Tobias, som derfor vælger at lade alle sine mails fortælle om oplevelser fra Davids liv, som han lader som om, er noget, han har oplevet. Ydermere vedhæfter han et billede af David og skriver, at det er ham selv.

Mødet

Da Sofia sætter sig for at stige på toget til København helt alene, har hun brug for en, at overnatte hos, før optagelsesprøven til teaterskolen finder

sted næste dag. Den eneste, hun kan komme i tanke om, hun kender i hovedstaden, er Tobias. Så hun ringer ham op, da hun er på vej, og fortæller, at hun kommer på visit natten over. Men tør Tobias stå frem og forklare den noget indviklede situation for Sofia?

"Strømsvigt" er en ret-let-at-gå-til-ungdomsbog. Jeg vil mene, at det både er en drenge- og en pigebog, da den jo er så praktisk indrettet med to historier i én.

Dens helt synlige plus, er, at den demonstrerer meget bemærkelsesværdigt, at der altid er to sider af en historie - i mere end én forstand! Har alt det her bare forvirret dig? Så må du vel selv en tur på biblo og rede alle detaljer ud! Læs den!

To bøger i én

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce