To anholdt efter terrorfrygt på SAS-hotel

Maryam Owji -- anholdt p.g.a. frygt for terror mod den israelske præsident Peres
Foto: RB/POLFOTO

To anholdt efter terrorfrygt på SAS-hotel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under COP15 frygtede politiet, at to kvinder ville begå terror mod Israels præsident. Det ville de ikke og kræver nu, at episoden slettes fra deres papirer.

Under det netop overståede klimatopmøde i København frygtede dansk politi for den israelske præsident, Shimon Peres' liv.

På Radisson-hotellet ved Vesterport i København tog politiet således ingen chancer over for to kvinder, som man var bange for ville begå terror mod Shimon Peres.

- Der var to kvinder, der kom ind på hotellet, hvor den israelske præsident var. Man var i tvivl, om de var mystiske, og derfor besluttede man sig for at lave en kontrol af dem, forklarer Per Larsen fra Københavns Politi.

Men britiske Maryam Owji og norske Tonje Indseth, der aldrig har mødt hinanden før fredag aften, var ikke terrorister og blev efter fem timer i politiets varetægt løsladt fra det såkaldte "klimafængsel" på Retortvej i Valby.

De to kvinder befandt sig ved 21-tiden fredag aften samtidig på Radisson-hotellets dametoilet. Det fandt det tilstedeværende politi mistænkeligt, og da politiet kunne konstatere, at britiske Maryam Owji er født i Iran, begyndte alarmklokkerne tilsyneladende at ringe, og de to kvinder blev anholdt.

Maryam Owji fik indtryk af, at hun - via sin iranske baggrund - med det samme blev anset for at udgøre en sikkerhedsrisiko.

- Politiet fortalte mig også, da vi forlod fængslet, at vi blev anholdt på grund af en terrormistanke. Det var ikke ligesom de mange demonstranter, der er blevet anholdt, siger Maryam Owji.

De grundløse anholdelser betyder ifølge de to kvinder, at de fremover vil møde store problemer, når de som led i deres arbejde skal rejse ind og ud af blandt andet USA og Storbritannien, hvor sikkerhedsopbudet er enormt.

De to kvinder kræver nu en formel undskyldning af Københavns Politi, samt at al information om anholdelserne i kvindernes personlige registre slettes.

Københavns Politi bekræfter, at man har modtaget en klage over episoden på Radisson-hotellet i fredags og undersøger nu sagen.

To anholdt efter terrorfrygt på SAS-hotel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce