Pige og ældre mand blev alvorligt kvæstet og fire andre personer kom lettere til skade, da stålmarkise styrtede ned på gågaden i Hjørring på grund af sne.
Med et ordentlig brag landede en 40 meter lang og tre meter bred stålmarkise lørdag middag på gågaden i Hjørring. Seks personer blev fanget under markisen og måtte køres på sygehuset.

En 76-årig mand fik det ene ben så "voldsomt læderet", at underbenet måtte amputeres. Han ligger i respirator på Sygehus Vendsyssel på grund af nedkøling.

En 16-årig pige er blevet overført til Aalborg Sygehus for en ryglæsion og indre blødninger. Begges tilstand betegnedes sidst på eftermiddagen af politiet som "ustabil".

De fire øvrige kom lettere til skade. En 25-årig kvinde har fået et brud på bækkenet, og ellers er der tale om skrammer. Om der var flere personer under markisen, da den blev ramt af sneen fra bygningens tag, er uklart.

Ulykken skete uden for en boghandel og en guldsmed på Strømgade 8 og 10.

En stor dynge sne faldt ned fra taget af den femetagers bygning og ramte den tunge stålmarkise. Markisen klarede ikke trykket og faldt ned over de seks personer.

Nordjyllands Politi afspærrede hele Strømgade for at undgå lignende situationer. Og omkring klokken 15 faldt endnu en markise ned på gågaden.

Sidst på eftermiddagen patruljerede Nordjyllands Politi stadig på gaden, men har ophævet afspærringen. Politiet opfordrer dog folk til at være agtpågivende, når de begiver sig rundt.

- Generelt vil jeg sige til folk, at de skal kigge op og ikke gå inde ved væggen. Man skal selv udvise lidt omtanke. For sneen kommer ned, og det er tungt i øjeblikket, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Peter Redder.

Nordjylland har i det hele taget været hårdt ramt af sammenstyrtede bygninger i løbet af lørdagen. Specielt er mange dyr blevet fanget i stalde efter sammenstyrtninger på grund af snetrykket rundt om i det nordjyske.

Mere om emnet

Se alle
16-årigt offer for markise er i bedring

16-årigt offer for markise er i bedring

16-årig kritisk efter markiseulykke

16-årig kritisk efter markiseulykke

Hjørring afspærrer efter markiseulykke

Hjørring afspærrer efter markiseulykke