Titusinder demonstrerede for flygtninge

400-500 mødte op til demonstration for flygtninge arrangeret af bevægelsen Venligboerne i Odense.
Foto: Laust Jordal

Titusinder demonstrerede for flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mennesker samledes i hele landet for at byde flygtninge velkomne.

I landets største byer blev der lørdag eftermiddag holdt demonstrationer og møder med det formål at byde de flygtninge velkommen, der er kommet til Danmark i løbet af den seneste uge. Demonstrationerne var arrangeret af bevægelsen Venligboerne under fællestitlen "Welcome refugees".

Omkring 30.000 mennesker fyldte ifølge Københavns Politi Christiansborgs Slotsplads op, mens der i Odense på Gråbrødre Plads blot var tale om 400-500.

Her begyndte demonstrationen klokken 12, og klokken lidt over 13 gik folk hver til sit efter at have danset kædedansk til hypnotisk arabisk musik.

Op af den røde mur ind til Gråbrødre Kloster og lige ved siden af orkestret stod to ældre damer og holdt et banner med teksten "Bedsteforældre for asyl".

Det var 75-årige Pia Sigmund og 80-årige Lissie Thording, og et øjeblik forinden havde Pia Sigmund været en af talerne til demonstrationen.

I sin tale fortalte hun tilhørerne, at Bedsteforældre for asyl ikke er en forening, men en bevægelse, at det først og fremmest er børnenes forhold, der ligger dem på sinde, og at man ikke i den aktuelle situation må glemme, at der er flygtninge i landet, som har været her længe, der også har brug for hjælp.

Bedsteforældre for asyl står hver lørdag på grønttorvet, der deres banner og fører "stille demonstration".

- Det sidste trekvarte år har vi registreret, at flere og flere siger, at vi gør det rigtige. Vi er modne græsrødder, og politikerne burde lytte noget mere til græsrødderne. De følger ikke godt nok med i, hvad der sker blandt folket, sagde Lissie Thording.

I København begyndte demonstrationen klokken 13, hvor den i Odense var ved at sive ud, og her holdt folk ved til omkring klokken 15, oplyser Københavns Politi.

Også i Aalborg, Aarhus, Svendborg og i Padborg var der planlagt lignende demonstrationer, som i alt omkring 15.000 mennesker havde meldt deres ankomst til på Facebook.

Omkring 400 mennesker deltog i Padborg, mens der ganske kort derfra var samlet omkring 150 mennesker i en moddemonstration med budskabet om, at grænserne skal lukkes for flygtninge og migranter.

- Der er fred og ro i begge lejre. Der er god stemning og ikke optræk til uroligheder, sagde vicepolitiinspektør Jan Lambertsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Ritzau.

Efter et par timer kunne politiet meddele, at alle demonstranter fra begge grupper havde forladt området.

En lille knægt byder muslimer velkomne i udkanten af demonstrationen for flygtninge på Gråbrødre Plads i Odense.
En lille knægt byder muslimer velkomne i udkanten af demonstrationen for flygtninge på Gråbrødre Plads i Odense.
Foto: Laust Jordal

Titusinder demonstrerede for flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce