Tina får ikke råd til hobby og ferie


Tina får ikke råd til hobby og ferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RAMT: Handicappet kvindes mor klager over besparelser, men føler sig magtesløs
Tina Levin ankommer med en af de blå Nyborg-busser til Strandvænget, institutionen, hvor hun bor, i Nyborg.

Hun bliver glad, da hun ser, at hendes mor står klar til at tage imod.

- Har du det godt? spørger Tina og krammer sin mor.

- Har du det godt? Hvor er mormor? mumler Tina videre, mens hun sammen med sin mor går ind i cafeen på Strandvænget.

Tina blev hjerneskadet efter et slemt tilfælde af meningitis, da hun var otte måneder. Da hun var 10 år gammel kom hun på institution på grund af meget svære epileptiske anfald. I dag er hun 39 år.

Tina har et godt greb i sin mor Lillian Heidenreichs hånd.

Hun sidder ved cafébordet og læner sig frem. Hendes ryg er krum. Den kan ikke rettes helt ud på grund af en ryglidelse.

Netop derfor har Tina gået til ridning, siden hun kom til Strandvænget for fire år siden.

- Vi kan se på hendes ryg, at den er blevet mere ret, efter hun begyndte. Og hendes øjne stråler, når hun har været ude og opleve noget, forklarer Lillian.

Slut fra 1. august

Men fra 1. august er det slut med hjælp fra Strandvænget til at blive transporteret til og fra institutionen, når Tina skal til ridning. En hobby hun selv betaler for. Det er også slut med de tre dages ferie, Tina normalt har fået en gang om året - medmindre hun selv betaler. Og det kan blive en dyr fornøjelse.

- Hvis Tina skal på ferie skal hun også betale for en medhjælper om dagen, og det kan blive svært med det, der er tilbage af hendes pension, efter hun har betalt for opholdet og de nødvendige personlige ting som tøj, tandlæge og medicin, forklarer Lillian.

Hun mener, at alle de besparelser, der efterhånden er blevet gennemført på handicapområdet, forringer hendes datters livskvalitet markant.

- Når Tina kommer hjem fra for eksempel en tredages sommerferie med Oslo-båden, som hun har været på de seneste par år, er hun en helt anden. Hendes øjne stråler, hun er meget glad, og hun forsøger at fortælle om, hvor hun har været, forklarer Lillian.

Hun kan også mærke på sin datter, når der har været langt mellem aktiviteterne uden for Strandvænget.

- Så går hun rundt og småpiver, fortæller Lillian, der de senere år har oplevet, at der bliver længere og længere mellem turene og aktiviteterne.

Lillian har klaget til am- tet over Strandvængets opkrævning på betaling for transport til og fra ridning. Men hun føler sig magtesløs over for den strøm af besparelser, der har ramt hendes datter.

- Det er så bittert, at besparelserne bliver ved med at ramme de handicappede. Hvorfor skal de ikke have så normal en tilværelse som muligt - de har ikke selv bedt om at være, som de er, siger Lillian.

Og Forældreforeningen på Strandvænget, som Lillian er med i, har nu inviteret ministrene til et visit på institutionen, så de kan se, hvor de rammer, når de kræver besparelser i amterne.

Tina får ikke råd til hobby og ferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce