Tiltalte for Patorra-drab blev aflyttet af politiet


Tiltalte for Patorra-drab blev aflyttet af politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drabstiltalt har selv kaldt sin handling for "mord" i en aflytning, men nægter sig skyldig.

Politiet har aflyttet flere telefonsamtaler mellem de tiltalte i sagen om drabet på 21-årige Jon Patorra.

Jon Patorra blev dræbt af et enkelt knivstik i brystkassen, efter at han og en kammerat i september 2012 ved højlys dag stødte sammen med tre drenge på Jydeholmen i Vanløse.

Mandag ved Retten på Frederiksberg, hvor de tre, som i dag er 16, 17 og 19 år, er tiltalt for at have dræbt Jon Patorra, afslørede anklager Trine Sorgenfri, at politiet under efterforskningen har aflyttet flere telefonsamtaler.

På aflytningerne kunne man høre, hvordan den 17-årige, mens han har siddet varetægtsfængslet, har drøftet sagen over telefonen med den 16-årige. Den 17-årige brugte i samtalen betegnelsen "mord" om det, der skete på Jydeholmen.

Men i retten nægter han sig skyldig i anklagen for drab. Han erkender at have stukket, og at der er tale om vold med døden til følge. Men i øvrigt mener han, at han handlede i nødværge, fordi Patorra og hans kammerat var voldelige over for de tre.

Anklager Trine Sorgenfri mener dog, at de alle kan dømmes for drab efter straffelovens bestemmelser om medvirken, som hun ridsede op ved mandagens retsmøde.

- Anklagemyndigheden har rejst tiltale for, at de har begået drab i forening. Det er vores opfattelse, at de har været sammen om at begå drabet, uanset om de har ført kniven eller ej, lød det fra anklageren under retsmødet.

Den 16-årige og den 19-årige nægter pure, at de kan drages til ansvar for episoden. På en telefonaflytning hører man den 19-årige fortælle til en ukendt person, at han er overrasket over, at anklagemyndigheden har tiltalt ham for drab.

Hverken den 16-årige eller den 19-årige er fængslet for drabet. Den 19-årige har været, men blev løsladt efter knap to måneder i varetægt, og det er usædvanligt i drabssager.

Tiltalte for Patorra-drab blev aflyttet af politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce