Ifølge den tiltalte mand foregik der ikke noget seksuelt mellem ham og hans 12-årige steddatter. Den 45-årige sagde tirsdag i retten, at han var rystet over beskyldningerne.

Med dyb og rolig stemme nægtede den 45-årige tiltalte mand gang på gang anklagerne mod ham om voldtægt og seksuelle overgreb mod sin 12-årige steddatter, der skulle være foregået både i den sammenbragte families hjem i Svendborg-området og på deres tidligere bopæl i Odense.

Tirsdag formiddag sad han midt i retssal 13 i Retten i Odense iført sort sportsjakke, jeans og sorte klipklapper og svarede fattet på spørgsmål fra anklager, forsvarer og indimellem også dommeren.

I øjeblikket afspilles der videooptagelser af den 12-årige steddatter forklaring. Det foregår dog for lukkede døre uden adgang for Fyens.dk's udsendte og de andre tilhørere, der var mødt op på anden sal i retsbygningen.

Forinden sagde den 45-årige, at han ikke kunne forklare steddatterens beskyldninger om voldtægt og andre overgreb.

- Det kan jeg ikke. Og jeg er meget rystet, lød det.

- Skulle bare reparere radiator

Spørgsmålene tirsdag formiddag kredsede især om en episode 5. december, hvor manden befandt sig på sin 12-årige steddatters værelse. Efter eget udsagn for at reparere radiatoren i værelset. Ifølge anklageskriftet for at forgribe sig på pigen trods gentagne protester fra hende.

Anklager Peter Nygaard læste i retten op fra referatet af et grundlovsforhør den 6. december sidste år. Her forklarede den 45-årige, at han dagen forinden var gået med steddatteren op på hendes værelse for at ordne hendes radiator.

På vej op ad trappen skulle de have pjattet og småskubbet til hinanden, så de næsten snublede på trappeafsatsen. Pjatteriet førte ifølge den 45-årige til, at de to væltede over noget på gulvet og sammen faldt ind på en chaiselong på værelset. Herefter sad den 12-årige pige kortvarigt oven på stedfarens mave og skrævede over ham, da hun rejste sig.

Samlever: - Hvad har du gang i?

Moren var ikke til stede i retten, men ifølge den 45-årige var hun under episoden kommet op ad trappen og ind til manden og sin datter.

- Hvad har du gang i?, skulle hun have spurgt den tiltalte, hvorefter hun ifølge mandens udlægning bad ham skride, uden han kunne få et ord indført. På tidspunktet, hvor moren kom ind, sad manden ved radiatoren med værktøj i hånden, lød hans forklaring.

Et centralt spørgsmål under retsmødet tirsdag var, hvor længe han opholdt sig alene med steddatteren. Ifølge den tiltalte kunne der højst være tale om fem minutter, men efter anklager Peter Nygaard havde forholdt ham hans tidligere forklaring om fem-ti minutter, medgav han, at det kunne dreje sig om ti minutter.

Retssagen mod den 45-årige mand fortsætter onsdag og torsdag.

Mere om emnet

Se alle
Forsvarer blev syg: Dom i sag om voldtægt af 12-årig udsat til maj

Forsvarer blev syg: Dom i sag om voldtægt af 12-årig udsat til maj

2
Kræves fængslet: Tiltalt for voldtægt af 12-årig pige

Kræves fængslet: Tiltalt for voldtægt af 12-årig pige