Tillidsmand om fordeling af betjente: - Det er dybt uretfærdigt

Formand for Fyns Politiforening Steffen Daugaard under nytårsparolen hos Fyns Politi i januar. Formanden kalder de seneste år ekstremt hårde og mener, at fordelingen af ressourcer i kredsene er skæv. Foto: Lars Krejberg

Tillidsmand om fordeling af betjente: - Det er dybt uretfærdigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det store fald i politibetjente hos Fyns Politi vækker bekymring hos politiforeningens formand, der mener, at grænsen er nået. Han kalder udviklingen i kredsene dybt uretfærdig.

Tendensen med et stort fald i antallet af årsværk er velkendt, men giver ikke desto mindre panderynker hos Steffen Daugaard, der er formand for Fyns Politiforening, som varetager omkring 760 medlemmers faglige interesser.

- Vi synes som personaleforening, at det er bekymrende, at man tror, man kan drive det samme politi med færre ansatte. Det er ikke sådan, at der er blevet fjernet 10 procent af opgaverne. Faktisk er der blevet mere økonomisk kriminalitet og svindel på internettet. Man kan ikke effektivisere sig ud af det, siger tillidsmanden.

Foruden faldet i polititjenestemænd har Fyns Politi undværet cirka 70 årsværk de sidste par år i form af betjente, som har gjort tjeneste ved grænsen og bevogtet potentielle terrormål i København.

Hvordan har det kunnet hænge sammen?

- Det har det ved, at kollegerne har løbet stærkere. Og det kan man også til en vis grænse, men den grænse er nok nået nu. Jeg tror ikke, der er mere at hente, siger Steffen Daugaard, der dog anerkender, at omstruktureringen af patruljerne har betydet, at responstiderne faldt markant i 2017.

- Selvfølgelig skal man også kigge på sin egen organisation af og til. Men man kan ikke blive ved med at effektivisere.

- Ekstremt hårde år

I takt med, at kollegerne er vendt hjem til politikredsen, er humøret dog steget, fortæller formanden.

- Det har været nogle ekstremt hårde år. Kollegerne har jo også en hjemmefront og et liv der, som skal hænge sammen. Det har dog givet lidt smil på læben, at vi ikke længere skal afgive folk til hele landet. Nu skal vi "bare" passe vores arbejde.

Hvad tænker du om, at der er sket stigninger i årsværkene andre steder, mens I er gået tilbage?

- Det er dybt uretfærdigt. Det er her, vi har de store geografier og afstande, og vi synes, borgerne på Fyn har krav på betjening - uanset om de bor i Tullebølle eller Bogense. Koncentrationen af politiårsværk i København, på Københavns Vestegn og i Nordsjælland er voldsom.

Steffen Daugaard har ikke én forklaring på, hvorfor der er blevet færre kolleger på Fyn, men siger, det kan skyldes en blanding af flytninger, stillinger, der ikke genbesættes efter betjente, der går på pension, samt en reform i 2015, der fjernede et ledelseslag.

Tillidsmand om fordeling af betjente: - Det er dybt uretfærdigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce