Til sagen: Det er ikke os, men Christiansborg, der har svigtet

Thomas Kastrup-Larsen (S), formand for arbejdsmarkedsudvalget i KL.

Til sagen: Det er ikke os, men Christiansborg, der har svigtet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunerne har ikke svigtet. Det har derimod Troels Lund Poulsen (V) og hans kolleger i Folketinget, der endnu ikke har leveret en mere fleksibel beskæftigelseslovgivning. Thomas Kastrup-Larsen (S), borgmester i Aalborg og formand for arbejdsmarkedsudvalget i Kommunernes Landsforening, svarer igen på kritikken fra beskæftigelsesministeren.

Thomas Kastrup-Larsen, hvorfor har så mange mennesker været parkeret på kontanthjælp i årevis, når over halvdelen af dem faktisk kan bidrage til samfundet, hvis de får et lille skub?

- Der er ikke bare tale om et lille skub, men om en stor indsats. Men det er altså ikke fordi, vi ikke har gjort noget for denne gruppe før. Det er positivt, at vi nu får afdækket perspektivet for denne gruppe, så vi kan arbejde videre med dem.

På et tidspunkt er pengene i projektet brugt. Hvis kommunerne skal fastholde det positive arbejde, er der vel behov for, at I øger investeringen i de her mennesker permanent?

- Det kan jeg også sagtens forestille mig, at vi kommer til, for det giver rigtig god mening at investere i den enkelte ledige. Men vi har ventet længe på revideringen af loven om aktiv beskæftigelsesindsats, som Folketinget har meget svært ved at afslutte. Og det er ærgerligt, for som det er i dag bruger vores sagsbehandlere 45 minutter ud af hver time på administration. Det efterlader kun 15 minutter til borgerne. Der er så mange ting, som skal indberettes. Det er et utrolig stift system. Vi vil meget gerne have noget mere fleksibilitet, så vi kan bruge mere tid på de ledige.

Det er vel ikke kun systemets skyld. Handler det ikke også om, at I skal ansætte flere sagsbehandlere?

- Der er faktisk kommet flere sagsbehandlere i de senere år. Det er ikke fordi, vi ikke ansætter de folk, vi har brug for.

Men det er jo ikke nyt, at sagsbehandlerne har for mange sager hver især, og at færre sager vil betyde bedre sagsbehandling, som igen vil betyde, at flere ledige kommer i job eller i uddannelse?

- Mig bekendt er der ikke blevet sparet på jobcentrene. Tværtimod er der blevet ansat 1000 flere, så vi har fået tilført flere ressourcer. Men alt andet lige er det her projekt, som vi taler om, jo positivt, og det giver os et godt udgangspunkt for at få flere i gang.

Ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) viser resultaterne fra projektet, at I har leveret et ultimativt svigt i de sidste mange år. Hvad siger du til det?

- Jeg er lamslået. Og i stedet for at ministeren bruger al sin tid på at tørre politiske aber af på os, skulle han bruge mere krudt på, hvordan vi i fællesskab får løst denne opgave. Eksempelvis levere en ny og mere fleksibel beskæftigelseslovgivning, som vi har så meget brug for.

Til sagen: Det er ikke os, men Christiansborg, der har svigtet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce