Tidligere borgmester skal vidne: Erhvervsmand politianmeldt og hevet i retten

Den tidligere formand for Østfyns Erhvervsråd, Jan Jessen, er havnet i en strid, der tager udgangspunkt i den forhenværende socialforvaltning i Odense.

Tidligere borgmester skal vidne: Erhvervsmand politianmeldt og hevet i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere formand for Østfyns Erhvervsråd, Jan Jessen, er blevet hevet i retten af en kinesisk investor til millionprojekt i Odenses tidligere socialforvaltning.

Et selskab med navn Fairytale Light House, hvor asiatiske, danske, europæiske og andre erhvervsfolk skulle udvikle projekter og skabe resultater sammen, er blevet genstand for en konflikt, et søgsmål og en politianmeldelse mellem den tidligere formand for Østfyns Erhvervsråd, Jan Jessen og en kinesisk investor. Det skriver TV2 Fyn.

Planerne for Odenses tidligere socialforvaltning på hjørnet af Klaregade og Klosterbakken var ellers i 2015 særdeles store. Her skulle for 180 millioner kroner indrettes luksuslejligheder til rige kinesere, og stedet skulle fungere som mødested for store forretninger.

Men sådan blev det ikke. Nu er sagen mellem den kinesiske investor og forretningsmand Jan Jessen begyndt.

Sagen drejer sig om et civilt søgsmål om de 225.000 US-dollars svarende til 1,6 millioner danske kroner, investoren ved navn Peter Tsui Kwok Keung investerede i selskabet.

Da han investerede i projektet, drømte han om at flytte med sin hustru og datter til Danmark og var ifølge TV2 Fyns oplysninger nødt til at sælge sin lejlighed for at få råd til investeringen.

Styrelse politianmelder

Retssagen begyndte onsdag, men allerede inden sagen startede, har den udviklet sig yderligere.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration har politianmeldt Jan Jessens andet selskab Training Gallery for overtrædelse af udlændingelovens regler om beskæftigelse af udenlandsk arbejdskraft, fordi kineseren skulle ansættes i Jan Jessens selskab som konsulent og samtidig betale for at opnå ansættelsen og dække udgifterne til sin egen løn.

Bestyrelsen i selskabet finder dog sagen ubegrundet. Her mener man, at kineseren har været oplyst fra begyndelsen og desuden selv misligeholdt aftalen.

Peter Tsui Kwok Keungs søgsmål inddrager foruden Fairytale Light House Aps, direktør Jan Jessen og bestyrelsesmedlemmerne Ole Lindkilde og Jesper Pedersen, og sagen fortsætter torsdag og fredag i denne uge med blandt andet vidneafhøringer. Fredag skal Nyborgs tidligere borgmester Erik Christensen vidne i retten.

Tidligere borgmester skal vidne: Erhvervsmand politianmeldt og hevet i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce