Tidligere MF'er forlader byrådsgruppe i Aarhus


Tidligere MF'er forlader byrådsgruppe i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et manglende kandidatur til næste valg får tidligere borgmesterkandidat fra Venstre til at forlade partiet.

Et flertal i Venstres bestyrelse i Aarhus har afvist, at byrådsmedlemmet Henrik Vestergaard kan genopstille på partiets liste til kommunalvalget i november.

Han forlader nu gruppen og også partiet, oplyser Henrik Vestergaard i en pressemeddelelse.

- Derfor forlader jeg Venstres byrådsgruppe og har med tungt hjerte som konsekvens måttet melde mig ud af det eneste parti, jeg nogensinde har været medlem af.

- Værdikløften i den nuværende situation er så stor, at den kræver et klart personligt valg. Jeg har truffet mit, skriver Henrik Vestergaard.

Den 47-årige byrådspolitiker var ellers indstillet som kandidat af sin vælgerforening, men Venstres bestyrelse i Aarhus afviste indstillingen.

- Fremgangsmåden strider fundamentalt mod de værdier, der fik mig til at søge ind i Venstre. Det vil jeg ikke stå på mål for, og jeg vil slet ikke være skydeskive for det, skriver han.

Siden slutningen af 1980'erne har Henrik Vestergaard været medlem af Venstre. I perioden fra 2001 til 2005 sad han i Folketinget, og i 2006 blev han valgt ind i Aarhus Byråd, hvor han har været borgmesterkandidat for partiet.

Henrik Vestergaard oplyser, at han fortsætter med at sidde i byrådet i resten af valgperioden.

- Jeg er fra i dag liberal løsgænger i Aarhus Byråd og fuldfører naturligvis min dont som vælgernes repræsentant, skriver han.

Venstres borgmesterkandidat Bünyamin Simsek oplyser, at han tager Henrik Vestergaards beslutning til efterretning.

- Jeg respekterer den beslutning, som Henrik Vestergaard har truffet. Jeg er ked af, at miste en god kollega i byrådsgruppen, men det er Henrik Vestergaards egen beslutning, og den bakker jeg op om. Nu skal vi se fremad.

- Vi har fået opstillet et stærkt og ivrigt byrådshold, der står klar og tripper for at tale politik og sørge for, at Aarhus kan blive en endnu bedre by at bo og arbejde i, skriver Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse.

Fakta
- Værdikløften i den nuværende situation er så stor, at den kræver et klart personligt valg. Jeg har truffet mit.

Tidligere MF'er forlader byrådsgruppe i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce