Tidligere Ewii-direktør udtaler sig for første gang siden fyring

Knud Steen Larsen var i 13 år ansat hos energikoncernen Ewii, som sidder tungt på trekantsområdet. I sommer 2017 blev Knud Steen Larsen fyret som administrerende direktør i firmaet med øjeblikkelig virkning. Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2017

Tidligere Ewii-direktør udtaler sig for første gang siden fyring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For første gang siden Knud Steen Larsen blev fyret fra energikoncernen Ewii i sommer, sætter han ord på, hvad han mener om forløbet.

Energikoncernen Ewii røg i sommer ud i noget af et stormvejr. Hovedpersonen var den daværende administrerende direktør Knud Steen Larsen fra Odense, som sad i direktørstolen i 13 år.

Efter uenigheder mellem ham og koncernens bestyrelse fik han et gyldent håndtryk og forlod Ewii med øjeblikkelig virkning. Det blev effektueret 13. juni 2017.

Det præcis et halvt år siden, han blev fyret fra den store energikoncern i trekantsområdet, og for første gang står han frem i et stort interview til Finans.dk og fortæller om det forløb, som afsluttede de mange år hos Ewii.

Uenighederne gik blandt andet på, at Knud Steen Larsen havde medbragt sin hustru og to sønner på luksuriøse sponsorture til udlandet. Derudover blev han beskyldt for dobbeltspil, da flere af Ewiis største kunder havde sat penge i det investeringskoncept, som Knud Steen Larsen ejede sammen med sine to sønner.

- Det er et af de største justitsmord i privat erhvervsliv i nyere tid, siger Knud Steen Larsen til Finans.dk

Knud Steen Larsen udtaler endvidere, at han intet fortryder. Han fastholder, at alt er forgået ordentligt og i overensstemmelse med bestyrelse og formandskab - der dog senere er blevet skiftet ud.

Den nye bestyrelsesformand, Jørn Limann, har ifølge Finans.dk ikke ville udtale sig.

Othania Invest A/S

Da sagen rullede i sommer afslørede Avisen Danmark, at Knud Steen Larsen havde investeret millioner af kroner i et privat selskab, Othania Invest A/S, sammen med flere af energikoncernens vigtigste samarbejdspartnere. Othania Invest A/S ejes af Knud Steen Larsens sønner.

Professor og ekspert i selskabsret, Søren Friis Hansen, kaldte Knud Steen Larsens sammenblanding af koncernens interesser med hans egne private investeringer "Utvivlsomt inhabilt."

Tods kritikken slår Knud Sten Larsen fast, at han har rent mel i posen.

- Jeg har netop gjort det, der var rigtigt og ordentligt. Det ligger til mig, at jeg har ordentlighed i alting. Derfor har jeg også informeret om det, jeg skulle og kunne og var forpligtet til. Jeg har opført mig ordentligt og kunne ikke gøre noget anderledes.

- Jeg har ikke haft indflydelse på det. Jeg får ikke at vide, om det er nogen, der har kendskab til mig eller andre. Jeg er ikke i bestyrelsen eller i ledelsen af selskabet. Der bliver selvfølgelig i det selskab holdt den fornødne fortrolighed omkring kundeforhold. Hvem der investerer, har jeg ikke kendskab eller indflydelse på. Nemlig for at der ikke skulle komme noget. Derfor er det lidt dobbeltmoralsk, at det skulle blive brugt - misbrugt havde jeg nær sagt - i den sammenhæng, forklarer Knud Steen Larsen til Finans.dk

Alt er løgn

Som udgangspunkt vil Knud Steen Larsen helst videre med sit liv. Men efter at den nye bestyrelsesformand for Ewii, Jørn Limann, i forbindelse med ansættelsen af koncernens nye direktør har kaldt Knud Steen Larsens ledelsesstil for gammeldags, kan han alligevel ikke lægge det helt bag sig.

- Det er snart et halvt år siden, så jeg er ved at lægge tingene bag mig. Det synes jeg også, at andre skulle. Det ville klæde dem, siger den daværende Ewii-direktør.

Han kan slet ikke genkende, at hans ledelsesstil skulle være gammeldags.

- Der var en moderne og udviklende ledelsesstil under mit regime.

Til Finans.dk forklarer Knud Steen Larsen, at han ikke har reflekteret særlig meget over de ting, der skete for et halvt år siden. Og det er der en bestemt grund til.

- Alt det, der er skrevet om mig, er forkert. Det er falsk og fordrejet og har ikke været rigtigt. Jeg er godt tilfreds med, at min rene samvittighed fortsat er der, og sådan er det. Så skal jeg bare videre, og Ewii skal videre, uddyber han.

Knud Steen Larsen vil ikke komme med konkrete eksempler på, hvad der er falskt og fordrejet men slår flere gange fast, at alt, der er skrevet om ham i aviserne, er forkert.

Den nye bestyrelsenformand i Ewii, Jørn Limann, har tidligere udtalt til Fyens Stiftstidende, at han ikke er helt enig i den måde Knud Steen Larsen samarbejdede med den daværende bestyrelse.

- På det seneste var det, som om han mente, at han havde ansat bestyrelsen og ikke omvendt. Det duede selvfølgelig ikke, sagde han.

Fra 1. januar 2018 bliver det nordjyden Lars Bonderup Bjørn, som bliver ny administrerende direktør for Ewii.

Tidligere Ewii-direktør udtaler sig for første gang siden fyring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce