Tidligere EU-dom blev overset


Tidligere EU-dom blev overset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EF-Domstolen gav i 2002 en fillipiner med ulovligt ophold i England lov til at blive i landet, fordi hun var blevet gift. Dommen blev overset, mener ekspert.

EF-Domstolens omstridte Metock-dom fra den 25. juli er ikke helt enestående. Allerede for seks år siden blev der åbnet for familiesammenføring med en partner fra et land uden for EU.

I den såkaldte Carpenter-dom afgjorde domstolen, at en filippinsk kvinde, som opholdt sig ulovligt i Storbritannien, kunne blive i landet, da hun var blevet gift med en britisk statsborger, som leverede tjenesteydelser til andre EU-lande.

- Når man ser på den nu i lyset af den irske dom (Metock, red.), så var den mere principiel, end man skulle tro. Den var en budbringer om noget, der kom senere. Sådan må man se på det i 2008, siger Hjalte Rasmussen, professor i EU-ret på Københavns Universitet.

Derfor burde politikerne i Folketingets Europaudvalg også have haft dommen til debat op til vedtagelsen af direktivet i 2004, selvom parallellen ikke er klokkeklar, mener professoren. Kvinden opfyldte nemlig et ekstra krav, som afviger fra Metock-dommen, ved at passe sin mands to børn fra et tidligere ægteskab. Børnepasningspunktet, ændrer dog ikke på, at hun ligesom ægtefællerne i Metock-dommen opholdt sig ulovligt i landet, mener professoren.

- Den burde få øjenbrynene til at løfte sig. Det gjorde mine, siger Hjalte Rasmussen.

Tidligere EU-dom blev overset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce