Tiden løb ud for Eva Kjer Hansen

Fødevareminister Eva Kjer Hansen.
Foto: Daniel Roland/AP/POLFOTO/arkiv

Tiden løb ud for Eva Kjer Hansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I sin sidste tid som minister var Eva Kjer Hansen tæt på mistillidsvotum hængene over hovedet. Nølende indsats og manglende gennemslagskraft, lyder kritikken.

Den 45-årige fødevareminister var i løbet af sin sidste tid som fødevareminister tæt på at blive mødt med et mistillidsvotum i Folketingssalen.

Dansk Folkeparti var på et tidspunkt så vrede over ministerens nøleri i sagen om et hormonforstyrrende kemikalie i danske sutteflasker, at de for alvor raslede med sablen.

Sagen illustrerer den manglende gennemslagskraft og vilje til at skære igennem, som kritikere mener har kendetegnet den ellers ambitiøse sønderjyde i hendes arbejde som først socialminister og senest fødevareminister.

Den "stille minister" er Eva Kjer Hansen blevet kaldt. Fagligt regnes hun for at være grundig og velforberedt, men det kommer mere til udtryk som administrator og embedsmand end som politiker.

Eva Kjer Hansen fik dog stor opmærksomhed, da hun som socialminister udtalte, at større ulighed kan skabe dynamik i samfundet og også være med til at løfte de svageste. En udtalelse hun senere måtte trække tilbage.

Det liberale synspunkt belastede hende og Venstre så meget i velfærdsdebatten, at hun måtte lade livet som socialminister i 2007.

Anders Fogh var dog ikke parat til at slippe sin kvindelige minister, som i stedet fik det på papiret mindre konfliktfyldte fødevareministerium.

Her overtog hun den tilsyneladende endeløse kødskandalesag efter Lars Barfoed (K) og måtte flere gange love stramninger i fødevarekontrollen senest efter afsløringerne af SuperBest og andre supermarkeders ompakning af kød og fusk med fedtprocenter.

Eva Kjer Hansen blev første gang valgt til Folketinget i 1990. Fra 1994 til 1999 sad hun i EU-parlamentet for Venstre.

Tiden løb ud for Eva Kjer Hansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce