Tide Bus Danmark A/S har nu underskrevet kontrakten på de næste års regionale buskørsel på Fyn og Langeland. Passagererne kan derfor opleve helt nye miljøvenlige busser fra 17. oktober, når kontrakten starter.

De næste år skal fynske buspassagerer køre i helt nye miljøvenlige Tide-busser.

Mandag eftermiddag underskrev Tide Bus Danmark A/S’ direktør Flemming Jensen og Fynbus’ direktør Carsten Hyldborg nemlig en kontrakt, der giver Tide Bus retten til de næste mange års regionale buskørsel.

Kontrakten løber indtil december 2024, men kan forlænges med to gange to år, hvis Fynbus ønsker det.

Kontrakten omfatter fra starten 100 busser, men vil fra august 2018 udvides med 16 busser, da en del af den regionale kørsel, der i dag udføres under andre kontrakter, bliver en del af den samlede regionale kontrakt. Det drejer sig om kontrakter vedr. Langeland og Assens.

De nye busser vil alle være dieselbusser, der lever op til den meget miljøvenlige Euro 6-norm, som betyder en markant reduktion af NOX og partikler i udstødningen.

Kontrakten indeholder desuden optioner på yderligere 18 busser.

Hvis hele kontraktperioden med alle optioner, inklusiv to gange to års forlængelse, udnyttes, vil den samlede kontraktsum være på cirka2.490.000.000 kroner.

Tide Bus er allerede kendt på Fyn, da de indtil 13. december 2015 har stået for bybuskørslen i Odense. Tide Bus kører desuden de lokale ruter i Middelfart, Assens og Faaborg-Midtfyn Kommune.

Tide Bus Danmark A/S overtager kontrakten fra Arriva Danmark A/S, der udfører den regionale buskørsel i dag.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.