Thyge Nielsen om kritik af skønmaleri: Problemet er blæst op

Thyge Nielsen (V) fortryder ikke pressemeddelelsen og er uenig i, at det dårlige arbejdsmiljø fylder for lidt. Arkivfoto

Thyge Nielsen om kritik af skønmaleri: Problemet er blæst op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand Thyge Nielsen (V) ser ikke noget problem i, at det dårlige arbejdsmiljø i Ambulance Syd kun kort er nævnt i en pressemeddelelse, der til gengæld roser regionen og ambulancedækningen. Han mener, at problemet med arbejdsmiljøet er blæst op.

Ambulance: Selvom det dårlige arbejdsmiljø blandt redderne i Ambulance Syd fyldte en hel del på mandagens møde i det præhospitale udvalg, ser udvalgsformand Thyge Nielsen (V) ikke noget problem i, at det kun kort er nævnt i den pressemeddelelse, der blev sendt ud efter mødet. Ifølge Thyge Nielsen er problemet med arbejdsmiljøet nemlig slet ikke så stort, som andre gør det til.

- Jeg tror ikke, at det fylder mere på stationerne. Det er måske blæst mere op, end det skulle. Vi kan ikke gøre mere end det, vi gør, siger den afgående udvalgsformand.

Det er Thyge Nielsen, der sammen med regionens kommunikationsafdeling har skrevet pressemeddelelsen, og det er ham, der i sidste ende har godkendt den. Han forstår ikke, at han nu får kritik for, at den ikke er retvisende.

- Jeg kan simpelthen ikke se problemet. Jeg synes, det er en meget faktuel opgørelse af, hvor vi er henne med Ambulance Syd. Vi har også adresseret problemerne, men vil også glæde os over, at vi har stablet en ny organisation på benene på 15 måneder, vel vidende at der også vil være problemer, når man skal bygge en ny kultur op, siger Thyge Nielsen.

Fortryder ikke

Han fortæller, at problemerne med arbejdstrivslen ikke fylder mere, da regionen allerede har taget hånd om problemerne.

Selvom i har taget hånd om det, hvorfor vælger du så at vægte det på den her måde i pressemeddelelsen?

- Hvis jeg skal lave en pressemeddelelse, der skal omfatte responstider, stationerne, økonomien, den service borgerne får og arbejdsmiljøet, hvorfor skal jeg så starte med at skrive "arbejdsmiljøet halter, men resten går godt"? Det her er mit valg, og så kan I kalde det skønmaleri, lige så længe I vil. For det er sådan her, langt de fleste opfatter det.

Hvordan har du det med, at tillidsrepræsentanten ikke mener, I lægger alle kort på bordet?

- Jeg forstår ikke, hvilke kort vi ikke lægger på bordet. Vi har skrevet, at vi godt ved, der er arbejdsmiljømæssige problemer, der primært handler om lønkravet, men at der også er andre ting. Jeg ved ikke, hvad han ellers vil have, vi skal sige.

I kunne jo eksempelvis fremføre tallene fra undersøgelsen af medarbejderundersøgelsen?

- De tal var jo allerede fremme i sidste uge.

Men tallene med responstider var jo også fremme i sidste måned?

- Ja, men okay. Så skulle jeg lave en pressemeddelelse, der var en side længere.

Set i bakspejlet, ville du så lave den her pressemeddelelse anderledes i dag?

- Nej, det har jeg bestemt ikke planer om.

Rikke Vestergaard, koncerndirektør i regionen for blandt andet ambulancedelen, oplyser, at det altid er udvalgsformanden, der godkender pressemeddelelser. Hun tilføjer, at punktet, som pressemeddelelsen vedrører, kun var til orientering. Hvis det havde været et punkt med beslutninger, skal formanden beskrive en eventuel uenighed, forklarer koncerndirektøren.

Thyge Nielsen om kritik af skønmaleri: Problemet er blæst op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce