Thule får ikke ny Arktisk Kommando


Thule får ikke ny Arktisk Kommando

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) er i Grønland for at danne sig sit eget indtryk af mulighederne.

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) vil have syn for sagn, når det i løbet af sommeren skal besluttes, hvor fremtidens Arktisk Kommando skal placeres i Grønland.

Ministeren er på rejse i Grønland med det formål at besøge de tre mulige placeringer af den ny værnsfælles kommando, nemlig Narsarsuaq, Grønnedal og Nuuk.

Arktisk Kommando er en konsekvens af Forsvarsforliget 2010-2014, hvori det er bestemt, at Færøernes Kommando og Grønlands kommando skal lægges sammen.

- Om få dage får jeg en rapport med vurderinger af fordele og ulemper ved de tre placeringer. Jeg er meget glad for, før jeg læser rapporten, at have dannet mig mit eget indtryk, siger Lillelund Bech.

Hun indledte sit besøg helt mod syd i Narsarsuaq, som er bygget op om en flyveplads fra Anden Verdenskrig. Derpå fortsatte ministeren til Grønnedal, hvor Grønlands Kommando ligger i dag.

Derfra sejlede hun til Nuuk, hvor hun blev modtaget på havnen i strålende solskin af den nyudnævnte rigsombudsmand, Mikala Engell. Siden var hun på en guidet tur for at se på mulighederne i Nuuk.

Med på turen var blandt andre formand for selvstyret, Kuupik Kleist. På et møde med formanden for landstinget, Josef Motzfeldt, blev det slået fast, at Thule Air Base ikke er i spil som kommandocentral.

Misforståelsen synes at være opstået ved, at Forsvarsforliget foreslår, at det undersøges, om Thulebasen kan inddrages i de opgaver, det danske forsvar skal løse i fremtiden.

- Når det gælder placeringen af den arktiske kommando, så er der tre kriterier, som gælder løsning af forsvarets opgaver, eftersøgning og redning samt forholdene for de udsendte, siger ministeren.

Ud over at være på inspektion skrev forsvarsministeren også under på arbejdsopgaven for den dansk-grønlandske arbejdsgruppe, der skal kortlægge behovet for redningshelikoptere i Grønland.

Thule får ikke ny Arktisk Kommando

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce