Thorning vil undersøge boligskatterne


Thorning vil undersøge boligskatterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S, SF og De Radikale vil undersøge konsekvenserne af den fastfrossede boligskat.

Hvis oppositionen kommer til magten efter næste folketingsvalg, skal årsagerne til finanskrisen undersøges til bunds i en kommission.

Og blandt de ting, der skal undersøges, er konsekvenserne af, at boligskatten har været fastfrosset siden 2002.

Det har de radikale krævet, og Socialdemokraterne støtter op, skriver politiken. dk:

- Vi mener, at alle årsager til finanskrisens eksplosion i dansk økonomi skal undersøges. Der er mange elementer, der har bidrage til det. Det skal undersøges, siger Socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov til politiken.dk

Socialdemokraterne har gentagne gange slået fast, at partiet ikke vil ophæve skattestoppet for boligejerne. Det vil til gengæld den radikale samarbejdspartner, fastslog R-leder Margrethe Vestager forleden.

Morten Bødskov fastholder, at selv om man undersøger, om det ville have stillet dansk økonomi bedre, hvis boligskatterne blev hævet, så betyder det ikke, at det er noget, Socialdemokraterne overvejer.

- Når man vil undersøge årsagerne til finanskrisen, er det så en åbning for, at man kan foretage nogen som helst ændring af boligskatterne? Svaret er nej, siger Bødskov.

Enhedslisten foreslog på sit landsmøde i weekenden, at der skal nedsættes en boligskattekommission, der skal undersøge, hvordan boligskatten kan indrettes på en mere "retfærdig" måde.

Dermed er Socialdemokraterne under pres fra to sider.

Men det vil formentlig koste dyrt ved det kommende valg, hvis Helle Thorning-Schmidt (S) giver efter og åbner for stigende boligskatter stige, viser en måling.

Mere end seks ud af ti boligejere vil ikke stemme på et parti, der har planer om at øge beskatningen ved at eje en bolig, viser en spørgeundersøgelse, som home har gennemført blandt sit boligpanel, der har mere end 1400 deltagere - primært boligejere.

Thorning vil undersøge boligskatterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce