Thorning vil trække efterlønspengene fra


Thorning vil trække efterlønspengene fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskerne skal ikke arbejde 12 minutter ekstra, hvis regeringens efterlønsreform opnår flertal efter et valg.

Hvis regeringens efterlønsreform fortsat har flertal efter et valg, vil pengene blive trukket fra i S og SF's 2020-plan.

Det fastslår Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt i forbindelse med præsentationen af de to partiers bud på en økonomisk 2020-plan.

- Hvis vi bliver tvunget til at lave forringelser i efterlønnen, så trækker vi det fra i trepartsforhandlingerne, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Lønmodtagerne har betalt rigeligt, og de skal ikke betale to gange, fortsætter hun.

Danskerne skal altså ikke arbejde de omtalte 12 minutter mere om dagen, hvis en eventuel kommende rød regering tvinges til at overtage den tilbagetrækningsreform, som Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Radikale vedtog i sidste uge.

Og noget kunne tyde på, at det kan blive en realitet for Thorning og hendes tropper.

De seneste meningsmålinger viser nemlig, at selv om den røde blok står til at vinde valget, kan de fire efterlønspartier fortsat opnå et snævert flertal for tilbagetrækningsreformen.

Men den præmis køber Helle Thorning-Schmidt ikke.

- Det flertal er kun set ganske få gange, siger S-formanden og tilføjer, at hun ikke regner med, det flertal vil være at finde efter et valg.

Regeringens tilbagetrækningsreform skal sikre 18 milliarder kroner i statskassen ved delvis afskaffelse af efterlønnen samt en højere pensionsalder, mens S og SF forventer at kunne hente 15 milliarder ved at alle arbejder 12 minutter mere om dagen.

Ud over de 12 minutters ekstra arbejde om dagen, præsenterede S og SF en 2020-plan, hvor der skal hentes 17,7 milliarder i øgede skatter.

I alt skal planen skaffe 74,5 milliarder kroner i ekstra indtægter til statskassen.

Thorning vil trække efterlønspengene fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce