Thorning om arveafgift: Skru ned for taktikken


Thorning om arveafgift: Skru ned for taktikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taktik må ikke komme i vejen for at få afsluttet forhandlingerne om en ny vækstplan, siger statsministeren.

Skru ned for dramaet og taktikken.

Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) efter, at den borgerlige opposition tirsdag i samlet flok udvandrede fra vækstforhandlingerne med regeringen efter et kort møde.

Det skete, fordi finansminister Bjarne Corydon (S) afviste oppositionens stærke ønske om en afskaffelse af arveafgiften ved generationsskifte i familie-virksomheder.

Dermed er forhandlingerne, der har varet i snart syv uger, sat på standby på foreløbig ubestemt tid.

- I øjeblikket tror jeg, at man skal skrue ned for dramaet og taktikken i al det her og komme tilbage til forhandlingsbordet, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Jeg appellerer til, at det ikke skal være sådan noget taktik, der gør, at vi må skuffe forventningerne for de mange, mange mennesker, der kigger på os og siger "hør nu, bliv færdig med de vækstplaner", siger statsministeren.

Arveafgiften til omkring en milliard kroner fylder på papiret ikke meget i de samlede forhandlinger om en ny vækstplan, hvor især en sænkelse af selskabsskatten fra 25 til 22 procent er en krumtap i planen.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, understreger ellers, at milliarden til arveafgiften allerede findes inden for de eksisterende budgetter, og at den derfor ikke vil trække tænder ud på andre af regeringens ønsker.

- Arveafgiften er et meget, meget stærkt ønske, som deles af de tre borgerlige partier. Det er samtidig et meget, meget beskedent udspil, som ikke kræver, at regeringen dropper nogen af sine forslag, siger Lars Løkke Rasmussen.

Søndag faldt den første del af vækstplanen på plads, hvor man blev enige om at beskære SU og kontanthjælp for derimod at sænke afgifter på eksempelvis sodavand, øl og emballage og genetablere boligjob-ordningens håndværkerfradrag.

Thorning om arveafgift: Skru ned for taktikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce