Statsministeren får en travl 1. maj, hvor hun skal holde syv taler - fra København, over Fyn og til Aalborg.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) starter sine 1. maj-taler på Østerbro kl. 6.30 og slutter dagen - syv taler og adskillige landsdele senere - med at tale for aalborgenserne i Nordjylland kl. 16.30.

Det viser hendes program for arbejdernes internationale kampdag.

Det er Østerbrohuset på Østerbro i København, der lægger hus til den første tale, og herfra går turen til Odense, Middelfart - over Lillebælt til Horsens, Aarhus og Randers, før statsministeren kan runde af med at tale for syvende og sidste gang i Aalborg.

Selvom mange danskere dermed får mulighed for at opleve Helle Thorning-Schmidt tale på arbejdernes internationale kampdag, må venstrefløjens største fest i Fælledparken i København undvære statsministeren på den store scene denne gang.

Men Socialdemokraterne slog allerede fast i starten af april, at der ikke er noget usædvanligt i Helle Thorning-Schmidts manglende deltagelse i Fælledparken.

Det skyldes derimod, at i år med kommunalvalg, er det den socialdemokratiske overborgmesterkandidat, der taler til folket fra den store scene i parken.

- Det har været sådan, at både i 2005 og 2009, at man har overdraget den store scene til overborgmesterkandidaten. Så det er efter en fast skabelon, vi kører her, udtalte Socialdemokraternes partisekretær, Lars Midtiby, til Ritzau.