Thorning giver ingen forklaring til ramte boligejere

Statsminister Helle Thorning-Schmidt holdt et pressemøde, efter der tirsdag var premiere på den nye spørgetime i Folketinget.
Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Thorning giver ingen forklaring til ramte boligejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligejere får kun for meget betalt boligskat tilbage fra 2011 og frem. Thorning vil ikke svare på hvorfor.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil ikke svare på, hvorfor boligejere kun skal have for meget betalt boligskat tilbage fra 2011 og frem, selvom problemerne med forkerte ejendomsvurderinger med statsministerens egne ord har stået på "i rigtigt mange år".

Det står klart efter tirsdagens spørgetime i Folketinget, hvor først Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, og derefter de fremmødte journalister forgæves forsøgte at få et svar fra statsministeren.

Spørgsmål: Hvorfor er det, at boligejere, der har fået deres bolig fejlvurderet før 2011 ikke skal have mulighed for at få deres potentielt for meget betalte skat tilbagebetalt?

- Jeg tror, det er rigtig vigtigt, at vi i den kommende tid får genopbygget tilliden til Skat. Det er også derfor, at regeringen vil lægge en samlet model frem.

- Man skal huske på, at det her med ejendomsvurderingerne ikke er noget, der er opstået de seneste par år. Det har været situationen i rigtigt mange år.

- Derfor håber jeg da primært, at Venstre, som jo har haft skatteministrene siddende og administrere det her område, vil være med til at sikre, at tilliden til Skat øges, siger Thorning.

Spørgsmål: Du siger selv, at det har stået på i rigtigt mange år. Er det så ikke rimeligt, at man får sin for meget betalte skat tilbage for de rigtigt mange år, hvor det er blevet fejlvurderet?

- Jeg tror, det er vigtigt, at vi genopbygger tilliden til Skat. Jeg tror også, det er vigtigt, at vi lægger en samlet model frem for, hvordan vi kan genopbygge tilliden til Skat. Og det gør regeringen en af de nærmeste dage.

Spørgsmål: Er den bedste måde at genopbygge tilliden ikke at tilbagebetale det, som folk har betalt for meget?

- Jeg tror, vi får mest ud af at diskutere den her model, når vi har lagt den frem, og så håber jeg også, at Venstre vil være med til at påtage sig et ansvar, slutter Thorning.

Statsministeren ignorerede også den massive kritik, der har været af en rapport fra Kammeradvokaten, som frikender Skat for at have handlet i strid med loven i sagen om ejendomsvurderingerne.

Både politikere, eksperter og Rigsrevisionen har påpeget, at Kammeradvokaten hverken har forholdt sig til de omdiskuterede vurderinger af grundværdien eller vurderingerne af andelsboliger og erhvervsejendomme. Alligevel var Thorning i Folketingssalen klar i sin udlægning af Kammeradvokatens rapport.

- Jeg synes, at vi alle sammen først og fremmest skal være tilfredse med Kammeradvokatens vurdering af, at hele området har været administreret i overensstemmelse med loven, sagde Thorning.

Thorning giver ingen forklaring til ramte boligejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce