Thorning, Hækkerup og Friis Bach dækker Søvndals plads


Thorning, Hækkerup og Friis Bach dækker Søvndals plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helle Thorning-Schmidt slår fast, at Søvndals opgaver midlertidigt bliver delt mellem tre ministre.

De udenrigspolitiske opgaver vil blive varetaget af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), udviklingsminister Christian Friis Bach (R) samt handels- og europaminister Nick Hækkerup (S), indtil Villy Søvndal (SF) er tilbage i jobbet som udenrigsminister.

Det oplyser statsministeren på et pressemøde tirsdag eftermiddag, efter at Søvndal tidligere tirsdag blev indlagt med en blodprop i hjertet og succesfuldt opereret.

- Vi har jo to ministre på Asiatisk Plads, som selvfølgelig varetager de opgaver, som de nu engang har, siger Helle Thorning-Schmidt med henvisning til udviklingsministeren og handels- og europaministeren.

- Og så må jeg også sige, at jeg selv har ganske mange udenrigspolitiske opgaver, så området er dækket. Og som sagt forventer jeg, at han er tilbage på sin pind og varetager sine opgave om ganske kort tid, siger Helle Thorning-Schmidt.

Selvom hans opgaver bliver varetaget af andre ministre, er han dog fortsat fungerende udenrigsminister under sin sygemelding.

Pressemødet var egentlig indkaldt, så pressen kunne møde FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, der er i København til konferencen Global Green Growth Forum.

Men pressemødet både begyndte og sluttede hos Villy Søvndal.

- Han har det efter omstændighederne godt. Vi forventer, at han er tilbage i løbet af ganske kort tid. Det siger sig selv, at jeg og hele regeringen er meget lettede, og meget, meget glade for, at Villy Søvndal har det godt.

- Og selvfølgelig ønsker vi ham rigtig god bedring fremadrettet, siger Helle Thorning-Schmidt.

61-årige Villy Søvndal (SF) blev tirsdag på Rigshospitalet opereret for en blodprop i hjertet, efter at han ifølge Udenrigsministeriet mærkede begyndende smerter tirsdag morgen - smerter der tog til frem mod operationen.

Søvndal forventes at blive på Rigshospitalet i "nogle dage", oplyser ministeriet til Ritzau.

Den tidligere SF-formand har været udenrigsminister siden regeringsskiftet i 2011.

Thorning, Hækkerup og Friis Bach dækker Søvndals plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce