The Balcony fik ingen Michelinstjerner: - Selvfølgelig er vi skuffede

Peter Steen Hansen og Anders Jensen, køkkenchefer på The Balcony i Odense kort før uddelingen af Michelinstjerner. Der dryppede dog ikke nogen af til Fyn. Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali

The Balcony fik ingen Michelinstjerner: - Selvfølgelig er vi skuffede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom restaurant The Balcony i Odense var inviteret med til uddelingen af årets Michelinstjerner i nordiske lande, var der ingen stjerner til hverken den eller andre restauranter på Fyn. - Vi kæmper videre, lyder det fra retaurantchef Kasper Winther.

Skuffelsen var stor, da uddelingen af Michelinstjerner i de nordiske lande mandag eftermiddag nåede til sin ende på Københavns Rådhus.

Der var nemlig - igen i år - ingen stjerneregn til fynske restauranter. Heller ikke restaurant The Balcony, der ligger i Vestergade i Odense.

Restauranten åbnede i foråret 2016 og er siden blevet rost til skyerne af både anmeldere og madeksperter rundt omkring i landet.

Forventningen var derfor særlig høj, da Michelin sendte restauranten en invitation til årets uddeling af Michelin Guide Nordic Countries 2018.

Men restauranten fik som bekendt ingen Michelinstjerne.

- Vi har det okay, alt taget i betragtning. Men selvfølgelig er vi skuffede. I første omgang mest over, at vi var inviteret med uden at få en stjerne. Dernæst over at Michelinguiden igen går udenom Fyn. Det virker fuldkommen åndssvagt, når de kommer så mange andre steder i Danmark, sagde Kasper Winther, restaurantchef på The Balcony, kort efter uddelingen.

Han tager det dog som et skulderklap, at restauranten blev inviteret med til uddelingen.

- Jeg kunne forestille mig, at de inviterer en masse restauranter, som ligger lige på vippen til at få en Michelinstjerne, eller som er interessante at holde øje med. Det kan også være, at de simpelthen beslutter sig i sidste øjeblik. Jeg tror i hvert fald, det er en del af deres koncept, at de vil skabe forvirring, så ingen på forhånd kan regne noget ud, siger han.

Michelin-guiden
Mandag den 19. februar blev Michelin Guide Nordic Countries 2018 offentliggjort på Københavns Rådhus.


Heller ikke denne gang blev der uddelt Michelinstjerner til fynske restauranter, men restaurant The Balcony i Odense havde fået en invitation til at deltage i uddelingen.


Her i landet fik vi to nye stjernerestauranter, nemlig MeMu i Vejle og Jordnær i Gentofte. De fik begge én stjerne.


Derudover gik Kadeau København fra én til to stjerner. De fik deres første stjerne for fem år siden.


Den franske Michelin-guide er verdens mest kendte spiseguide.

En restaurant kan få imellem én og tre stjerner. Stjernerne gives udelukkende maden. Betjening, stemning og øvrige indtryk vurderes med et-fem korslagte bestik.
Michelin Guiden blev startet af dækfabrikanten André Michelin. Den har eksisteret siden august 1900, hvor den blev trykt i 35.000 eksemplarer og uddelt gratis.
Dengang var der omkring 3000 biler på de franske veje.

De første guider rummede nyttige oplysninger om, hvor man som bilist kunne få benzin på bilen, og hvordan man skiftede dæk og glødelamper. De rejsende fik også tip om, hvor man kunne spise og overnatte.

Bagtanken var efter sigende at få bilisterne ud på vejen og slide deres dæk for at sætte gang i dækfabrikantens forretning.
I 1920'erne kom de berømte stjerner til.

Siden 1955 har guiden også fremhævet restauranter, der tilbyder "god mad til prisen", noget som i dag kaldes "Bib Gourmand".

Der er nu 26 Michelinrestauranter i Danmark med i alt 30 stjerner.
Restaurant The Balcony i Odense fik en invitation til at deltage i årets uddeling af Michelinstjerner i Danmark og resten af norden. Men den fik ingen Michelinstjerner. FOTO: Tim Kildeborg Jensen
Restaurant The Balcony i Odense fik en invitation til at deltage i årets uddeling af Michelinstjerner i Danmark og resten af norden. Men den fik ingen Michelinstjerner. FOTO: Tim Kildeborg Jensen

Ikke gode nok

Selv er han ikke i tvivl om, at mange fynske restauranter - inklusiv Balcony - ligger i toppen af den danske gastroscene.

- Vi mener selv, og kan også se på anmeldelserne, at vi har virkelig mange gode både i Odense og på resten af Fyn. Men vi er ikke gode nok til Michelin, og det må vi jo så tage til efterretning, siger han.

For Kasper Winther vil det betyde alt en dag at være restaurantchef på en Michelinrestaurant.

- Personligt vil det være en drøm, der går i opfyldelse. Det tror jeg, det er for mange. Men endnu større vil det være at kunne sætte Fyn på landkortet. Nu er et nyt år startet, og vi må hjem og kæmpe videre.

Danmark har nu 26 Michelin-restauranter med i alt 30 stjerner.

The Balcony fik ingen Michelinstjerner: - Selvfølgelig er vi skuffede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce