Terrortiltalts ven er nu hans fjende


Terrortiltalts ven er nu hans fjende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Terrorsagen om et planlagt angreb på Jyllands-Posten er nu i gang. Hovedvidnet er på plads i retssalen.

Den tiltalte i terrorsagen i Chicago mente, at et angreb på Jyllands-Posten var "på høje tid".

Det fortalte anklageren mandag, da distriktsdomstolen i Chicago indledte retssagen om både terrorangrebet i Mumbai i Indien og om et planlagt angreb på Jyllands-Posten i Danmark.

I et grågrønt jakkesæt sad den tiltalte Tahawwur Rana med hovedet støttende til sin hånd og hørte opmærksomt efter, da anklageren gennemgik, hvad sagen kommer til at handle om.

- Denne sag handler om støtte til to terrorangreb. Et, der desværre fandt sted, og et, der blev stoppet i tide, fortalte anklageren, Sarah Streicker, til juryen.

Et af de altafgørende beviser bliver vidneforklaringen fra den mand, der beskrives som Ranas "bedste ven i hele verden", David Headley.

Han er også tiltalt i sagen, men har i modsætning til Rana valgt at tilstå og samarbejde med myndighederne.

- Han, tiltaltes ven, vil sidde i den stol, sagde anklageren og pegede på vidnestolen ved siden af dommeren.

- De terrorangreb, han vil fortælle om, er forfærdelige. Det vil blive et sjældent indblik i planlægningen af dem, fortsatte hun.

Og midt på formiddagen lokal tid kom David Headley så ind i retten, afslappet klædt i blå vindjakke. Og med rolig stemme udpegede han Rana som den mand, han har planlagt terrorangrebene sammen med.

Resten af mandagen kommer til at gå med den indledende afhøring af Headley, som undervejs i terrorplanlægningen var i Danmark for at indsamle oplysninger om Jyllands-Posten.

Terrortiltalts ven er nu hans fjende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce