Terrorist i København: - En dejlig dag

De terrorister, der skulle angribe Jyllands-Posten, skulle forskanse sig i bygningen og kæmpe til døden. Med en rolig og høflig stemme, som var det en skovtur, han fortalte om, gennemgik David Headley i retten, hvordan Muhammedtegningerne skulle hævnes. AP /Tom Gianni/POLFOTO/Arkiv
Foto: TOM GIANNI/AP

Terrorist i København: - En dejlig dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklagemyndigheden i USA har lagt filmklip fra København i terrorsagen om et angreb på Jyllands-Posten på nettet.

Offentligheden kan nu ved selvsyn se nogle af de optagelser fra Kongens Nytorv i København, som onsdag blev fremvist under et retsmøde i Chicago i sagen om det planlagte terrorangreb på blandt andet Jyllands-Postens redaktion i hovedstaden.

De korte filmklip blev optaget af David Headley i september 2009 og skulle, ifølge anklagemyndigheden i USA, bruges til at forberede angreb på mål i København.

Headley har tilstået og vidner i sagen mod canadieren Tahawwur Rana, som er tiltalt for at planlægge terrorhandlingerne.

De fem videoklip er med undtagelse af et enkelt fra Københavns Hovedbanegård alle optaget omkring Kongens Nytorv. Filmkunst er der bestemt ikke tale om.

Billederne ryster en smule, og man ser Det Kongelige Teater, Hotel D'Angleterre, en pølsevogn midt på Kongens Nytorv, og livgarden marchere op ad Store Kongensgade. Desuden kan man høre nogle enkelte bemærkninger fra Headley.

- Det er en dejlig dag, siger han på et af klippene optaget i flot efterårssolskin, mens han på en anden konstaterer, at 'det regner i dag i København'.

Headley kontaktede en officer fra livgarden under sit besøg for at få opklaret om gardernes geværer var skarpladte. Da det blev bekræftet, svarede Headley, at det var der da ingen grund til. Officeren svarede, at 'det ved man aldrig'.

Klippene kan ses på http://www.justice.gov/usao/iln/hot/us_v_rana.html

Terrorist i København: - En dejlig dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce