Terrordømt følger bombesag i retten


Terrordømt følger bombesag i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den terrordømte Said Mansour sad på tilhørerpladserne under dagens retsmøde i sag mod bombemanden Doukaev.

Hvis bombemanden Lors Doukaev ender med at blive dømt for forsøg på terror, så er han ikke den eneste tilstedeværende i Københavns Byrets nævningeretssal, som har været på kant med terrorlovgivningen.

På tilhørerpladserne under onsdagens retsmøde mod ekstjetjeneren sad nemlig en gammel kending af dansk politi og retsvæsen, boghandleren Said Mansour, der tidligere er dømt for at opfordre til terror.

Mansour formåede at gøre et upopulært væsen af sig selv, hvilket endte i en kontrovers med retsbetjenten. Mansour nægtede nemlig at rejse sig for retten.

- Her i Danmark rejser man sig, når dommerne kommer ind og går ud, lød det formanende fra retsbetjenten.

- Det gør jeg ikke, lød svaret fra Said Mansour.

- Det skal du. Det står i retsplejeloven. Men jeg gider ikke diskutere det nu. Det tager vi udenfor, sagde retsbetjenten efterfølgende.

Meningsudvekslingen fandt sted i forbindelse med at retten blev hævet for at holde frokostpause. Men tilsyneladende er Said Mansour ikke interesseret i flere skærmydsler.

I hvert fald dukkede den terrordømte boghandler ikke op, da retsmødet fortsatte klokken 14.

Under sin egen sag i 2007 var Said Mansour kendt for at nægte at rejse sig for retten, og den stil fortsætter han tilsyneladende.

Det er kutyme, at alle i retssalen rejser sig, når rettens medlemmer træder ind i lokalet, og igen når de rejser sig for at forlade det.

Said Mansour blev i 2007 idømt fængsel i tre år og seks måneder for at opfordre til terror. Mansour havde blandt andet kontakt til de fire mænd, der var tiltalt i den såkaldte terrorsag fra Glostrup.

Terrordømt følger bombesag i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce