Terror-sigtet vil ud af fængslet i Chicago


Terror-sigtet vil ud af fængslet i Chicago

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retsmøde med den forretningsmand, der sigtes for fra kulissen at have hjulpet med planlægning af attentat mod Jyllands-Posten.

En dommer i Chicago ventes sent onsdag dansk tid at afgøre, om det er forsvarligt at sætte en forretningsmand, der er sigtet for at støtte planlægningen af et terrorangreb mod Jyllands-Posten, på fri fod.

Tahawwur Hussein Rana vil ikke flygte fra en forestående retssag, hvis han løslades til hjemmet og overvåges elektronisk, mener hans forsvarer, advokat Patrick W. Blegen.

I Chicago har han hustru og to børn, der går i skole, og det er utænkeligt, at Rana vil stikke af fra dem, lyder det i appellen til dommer Matthew Kennelly.

Faktisk er Tahawwur Rana opsat på at rense sit og familiens navn i retten, skriver advokaten.

Rana ejer et slagteri og et immigrationskontor. Han blev anholdt 18. oktober for at yde støtte til en terrorhandling, og FBI mener, at manden arrangerede en anden nu fængslets mands rejse til Danmark og desuden gav ham et forretningsalibi for at kontakte Jyllands-Posten.

Den anden, David Headley, beskyldes for at forberede et angreb enten mod Jyllands-Postens kontor i København eller i Viby ved Århus i vrede over avisens Muhammed-tegninger Kurt Westergaard.

Ranas forsvarer afviser rettens tidligere begrundelser for varetægtsfængslingen - herunder risikoen for, at Rana skulle flygte til sit oprindelige hjemland Pakistan eller til Canada, hvor han er statsborger.

David Headley sigtes også for at have været involveret i planlægningen af massakren i Mumbai i Indien i 2008, hvor 166 blev dræbt.

De amerikanske myndigheder har oplyst, at Rana var i Dubai sammen med Headley få dage inden terrorangrebet i Mumbai.

Terror-sigtet vil ud af fængslet i Chicago

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce