Terror-sigtet havde tvangstanker


Terror-sigtet havde tvangstanker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PULVER-ALARM:Kvinden bag pulverbrevet har forklaret, at det var en tvangstanke hos hende, som hun ikke kunne overskue konsekvenserne af

En 35-årig kvinde med psykiske problemer stod bag den pulveralarm, der mandag udløste en omfattende sikkerhedsindsats for at beskytte Christiansborg. Hun er i forvejen dømt for en lang række fredsforstyrrelser rækkende fra trusler mod embedsmand i funktion til forstyrrelse af gravfreden.

I går blev hun varetægtsfængslet i 27 dage, sigtet for trusler mod statsministeren, fordi hun sendte et brev med pulver til ministeriet. Fængslingen skete, fordi der er risiko for, at kvinden på fri fod atter vil begå lignende kriminalitet. Under fængslingen skal kvinden indlægges til mentalundersøgelse.

Idéen til brevet fik hun for en uges tid siden.

- Det var en tanke, der fór gennem hovedet på mig. Men jeg havde måske ikke overskuet konsekvenserne af, hvad jeg satte i gang, forklarede hun.

- Overvejede du at lade være, spurgte anklageren.

- Ja, det gjorde jeg. Men når jeg får en tanke, udfører jeg den, mente hun.

Gift var sødemiddel

I weekenden købte hun noget sødemiddel og hældte i et brev, som hun søndag sendte fra Ringsted. Det blev åbnet i ministeriet mandag klokken 10.45 og viste sig at indeholde et hvidt pulver, hvilket medførte, at terrorberedskabet blev aktiveret og politi og kemi-eksperter blev tilkaldt.

- Var du klar over, at du kunne gøre nogle mennesker meget bange ved at sende brevet, blev kvinden spurgt.

- Neeej, svarede hun som ved en eftertanke.

Da sagen blev omtalt i Radioavisen, gik det op for kvinden, hvad brevet havde afstedkommet. Det fik hende til at besøge sin psykolog for at tale tingene igennem med ham, ligesom hun talte med en god ven, som er kriminalbetjent.

- Men jeg fortalte det ikke, så han forstod, hvad det handlede om, vurderede kvinden.

Hurtigt afsløret

Imidlertid rettede politiet hurtigt mistanken mod den 35-årige, hvis hjem blev ransaget, og hun blev efterlyst af politiet.

Det fik hente til at melde sig selv på politistationen i Ringsted.

- Man kan ikke leve på flugt, forklarede kvinden om sin beslutning om at gå til politiet.

Det er ikke første gang, at kvinden sad foran en dommer i sager om blandt andet trusler mod embedsmand. Senest blev hun den 9. september sidste år dømt 60 dages fængsel for gravfredskrænkelser, en dom, der fik hende til dagen efter at true dommeren i sagen. Hun blev prompte varetægtsfængslet, denne gang sigtet for trusler mod dommeren, men blev løsladt lige før jul. Hun nåede at få to ugers tid i friheden, inden hun sendte det famøse brev.

Kvinden er flere gange siden 1996 idømt fængselsstraffe for trusler mod andre.

Terror-sigtet havde tvangstanker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce