Odense Byråd giver borgmester Anker Boye (S) en næse oven på sagen om den tårnhøje telefonregning.

Odense Byråd har i enighed givet borgmester Anker Boye (S) en næse for, at han i oktober 2011 kom hjem fra en ferierejse i Tyrkiet med en telefon- og dataregning på 250.000 kroner.

Efter forslag fra Dansk Folkeparti og med støtte fra de to andre borgerlige partier, Venstre og Det Konservative Folkeparti, konstaterer byrådet, at borgmesteren ikke har udvist rettidig omhu ved at sørge for at begrænse regningens størrelse.

Odense Byråd vedtog også i enighed en kritik af administrationen, hvor de vil fortælle tilsynsmyndigheden, Statsforvaltningen, at sagen om Anker Boyes store telefonregning ikke er håndteret forsvarligt af administrationen. Det sker efter forslag fra Det Konservative Folkeparti.

Odense Kommune og TDC har indgået et forlig om regningen på 250.000 kroner, så regningen er halveret til 125.000 kroner. De penge har Anker Boye valgt at betale af egen lomme.

Inden jul skal byrådet vedtage et sæt regler, der sætter loft over, hvor meget borgmestre og rådmænd må bruge på telefon og data.

Mere om emnet

Se alle
8
Anker Boye: Næse er på sin plads

Anker Boye: Næse er på sin plads

6
Her er "næsen": Anker Boye udviste ikke rettidig omhu

Her er "næsen": Anker Boye udviste ikke rettidig omhu

Politisk drama på byrådsmøde om Boye-regning