Teisenmorder var sindssyg

Ægteparret Ruth og Finn Teisen blev myrdet i juni 2007 - deres morder er nu blevet erklæret sindssyg.
Foto: privatfoto

Teisenmorder var sindssyg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manden, der myrdede ægteparret Teisen fra Strynø, var sindssyg i gerningsøjeblikket. 

Den unge mand fra Marstal, der i juni 2007 stak det ældre ægtepar Ruth og Finn Teisen, Strynø, ihjel med adskillige knivstik på deres motorbåd, hvorefter han bandt dem sammen med en ankerkæde og smed dem i havet, var sindssyg i gerningsøjeblikket.

Det fastslår Retslægerådet på baggrund af en mentalerklæring, skriver Fyns Amts Avis.

Derfor skal gerningsmanden i en af de mest makabre og mystiske drabssager i nyere dansk kriminalhistorie slippe for en langvarig fængselsstraf, vurderer statsadvokaten for Fyn, Jan Reckendorff.

På anbefaling fra Retslægerådet kræver han i anklageskriftet, der har været 14 måneder undervejs, at den nu 26-årige drabstiltalte skal idømmes en anbringelsesdom uden tidsfastsættelse på en lukket afdeling.

- Påstanden er, at han skal have en anbringelsesdom på grund af sin mentale situation. Det er jeg meget tilfreds med, så kommer han i behandling og slipper for at komme i fængsel, hvad han absolut ikke har brug for, hvis altså nævningetinget følger anklagerens påstand, siger forsvarer, advokat Kjeld Klausen, Svendborg, til Fyns Amts Avis.

Ketil Teisen, søn af det knivdræbte ægtepar, er ikke ude på hævn over den unge drabsmand. Han er enig med Retslægerådet og Statsadvokaten for Fyn om, at en anbringelsesdom på en lukket psykiatrisk afdeling til den unge sindsforvirrede mand er det helt rigtige fremfor en lang fængselsstraf.

- Jeg synes en anbringelsesdom er det allerbedste. Som vi har snakket om herhjemme: En ting er, at han har dræbt mine forældre, men det skal ikke gå ud over andre, hvis han er en farlig mand, siger Ketil Teisen i en kommentar til drabstiltalen mod den 26-årige mand.

Fængsel vil ifølge Ketil Teisen ikke gøre nogen forskel.

- Han skal, tværtimod, blive i det psykiatriske system - og gerne i lang tid, fastslår Ketil Teisen.

Forsvarer Kjeld Klausen forventer, at drabssagen bliver berammet i et nævningeting ved byretten i Svendborg i løbet af de næste måneder.

Så sent som i går fik den nu tiltalte gerningsmand sin varetægtsfængsling forlænget med yderligere fire uger.

Teisenmorder var sindssyg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce