Tegninger koster politiet 30.000 timer


Tegninger koster politiet 30.000 timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De seneste fem år har fire medarbejdere fra Østjyllands Politi hver dag udelukkende beskæftiget sig med sager i kølvandet på Muhammed-krisen.

30.000 timer. Så mange kræfter har Østjyllands Politi brugt i forskellige indsatser på grund af Muhammed-tegningerne.

Det svarer til, at knap fire mand hver dag de seneste fem år været beskæftiget med opgaver i relation til offentliggørelsen af tegningerne, skriver Århus Stiftstidende.

Det seneste attentatforsøg fredag mod den mest truede af tegnerne, Kurt Westergaard, er en blandt mange indsatser.

Der har været bombetrusler, evakueringer, særlig sikkerhed på Morgenavisen Jyllands-Posten domicil i Viby. Desuden gentagne dødstrusler og planlagte attentater mod Kurt Westergaard samt stor overvågning af blandt andet avisens kulturredaktør Flemming Rose.

- Det er opgaver, der skal løses. Det drejer sig om menneskers liv og sikkerhed. Derfor er der slet ikke noget at diskutere. Den seneste begivenhed er desværre med til at understrege, at det høje sikkerhedsniveau også har vist sig nødvendigt, siger chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen fra Østjyllands Politi til Århus Stiftstidende.

De 30.000 timer gælder alene mandskab fra Østjyllands Politi. Dertil kommer et ukendt antal timer og medarbejdere hos Politiets Efterretningstjeneste, PET.

Det er PET, som fastlægger trusselsniveauerne. Hvad der konkret skal ske på den sikkerhedsmæssige front, aftales mellem PET og Østjyllands Politi - i samarbejde med de involverede personer.

Hvert døgn har politiet i Østjylland for eksempel adskillige gange været på patrulje omkring Kurt Westergaards hjem. JP-tegneren havde dog ingen livvagter i eller omkring sit hus i Viby, da en 28-årig somalier sent fredag smadrede en rude og trængte ind i hjemmet. Der var heller ikke en patrulje foran huset.

Tegninger koster politiet 30.000 timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce