Tegners attentatmand nægter drabsforsøg


Tegners attentatmand nægter drabsforsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra en båre og med skudhuller fra politiets projektiler nægter en 28-årig mand sig skyldig i anklagerne om forsøg på at dræbe Kurt Westergaard og en betjent.

Med gips om højre ben og venstre arm blev en 28-årig mand med somalisk baggrund lørdag kort efter middag bragt gennem hoveddøren til Retten i Århus på en båre.

Her erkendte manden via sin forsvarer N.C Strauss, at han var til stede ved tegneren Kurt Westergaards hus sent fredag aften, men han nægtede politiets anklager om, at han forsøgte at slå tegneren og en betjent ihjel med økse og kniv.

Den sorte mand med fipskæg og kronraget isse lå i retten med halvt lukkede øjne og besvarede kun de indledende spørgsmål med nik eller rysten på hovedet. Herefter valgte dommeren at efterkomme anklagemyndighedens krav om at lukke dørene for offentligheden.

Den 28-årige sjællænder er sigtet for to forsøg på manddrab ved at have jagtet den kendte Muhammed-tegner i hans hjem i Viby i det sydlige Århus, hvor han befandt sig alene hjemme med sit femårige barnebarn.

Da politiet nåede frem blev overfaldsmanden anholdt, men forinden kastede han ifølge politiet sin økse tæt forbi hovedet på en betjent og angreb ham med en kniv.

Ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) har manden med somalisk baggrund kontakter til terrornetværk i Østafrika, hvor han ifølge efterretningstjenesten er mistænkt for at deltaget i terroraktioner.

Tegners attentatmand nægter drabsforsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce