Taxichauffører vil ikke tjekke pas


Taxichauffører vil ikke tjekke pas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske taxichauffører frygter, at de skal diskriminere kunderne og tjekke pas og visum, hvis Vestre Landsret dømmer en tysk taxichauffør for menneskesmugling.

Taxichauffører skal måske til at bede om pas og visum ud over betaling, når de kører kunder over grænsen. Både ved den dansk-tyske grænse og ved den dansk-svenske grænse.

Det frygter i hvert fald Storkøbenhavns Taxi-Fører Forening (STFF), bliver konsekvensen, hvis Vestre Landsret i Sønderborg i morgen vælger at dømme en tysk taxichauffør for menneskesmugling.

- Hvis han bliver dømt, så skal vi lige pludselig til at spørge om pas for at være på den sikre side. Også selvom det vil medføre diskrimination, fordi vi skal skelne mellem sorte og hvide, når vi for eksempel skal køre danske Hamid og Fatima til Malmø, fordi de skal på familiebesøg, siger Klaus Hendriksen, der er formand for STFF.

Sagen i Vestre Landsret er en ankesag, fordi byretten i Sønderborg i første omgang valgte at idømme chaufføren 50 dages fængsel og to års betinget indrejseforbud i Danmark. Chaufføren havde haft tre illegale afghanerne med over grænsen i Padborg uden at undersøge, om de havde lovlige rejsepapirer.

Den dømtes forsvarer, Lars Nauheimer fra Advodan i Tønder, vil søge om at føre sagen videre til Højesteret, hvis chaufføren også bliver dømt af landsretten.

- Jeg mener ikke, det er rimeligt, at taxichaufførerne skal fungere som grænsepoliti, siger han.

Taxichauffører vil ikke tjekke pas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce