Tatovørsag gjorde ham berømt: 86 gange i medierne

Lars Pedersen, formand for Professionelle Danske Tatovører, kom pludselig i februar i alle de danske medier som talsmand for en gruppe tatovører, som var blevet afpresset til at betale bestikkelsespenge. Arkivfoto: Louise Koustrup.

Tatovørsag gjorde ham berømt: 86 gange i medierne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra den ene dag til den anden blev formanden for Professionelle Danske Tatovører, Lars Pedersen, kendt som talsmand for de Odense-tatovører, som var blevet truet og afpresset af tre bandemedlemmer.

Han optrådte pludselig på TV 2 News, i Aftenshowet på DR TV, i aviser og radioen, hvor han talte en række odenseanske tatovørers sag, fordi de var blevet truet og afpresset af bandemedlemmer til at betale beskyttelsespenge.

Nu snart et helt år senere husker Lars Pedersen, formand for Professionelle Danske Tatovører, det stadig tydeligt, hvordan han røg i medierne fra den ene dag til den anden, og han pludselig blev en kendt person og kom til at trykke hånd med både kendte mennesker som Odenses netop nytiltrådte borgmester Peter Rahbæk Juel (S), retsordfører Trine Bramsen (S), og formanden for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, og til mere ukendte personer, som bare havde sympati for at stå op imod banderne.

- Jeg blev Danmarksberømt på et par dage, siger Lars Pedersen i al beskedenhed.

Det var tilbage i februar, hvor politi og myndigheder forsøgte at lægge låg på bandekonflikten mellem medlemmer, sympatisører og relaterede til bandegrupperingen Black Army og andre grupperinger. Den havde raset siden august 2016, hvor et tysk HA-medlem blev skudt i benet. Men det var ikke dét, der fik tatovørformanden frem i medierne, for det var afpresningen af nogle tatovører i Nørregade i Odense.

- Jeg skal ikke spille helt, for det var mange gange ikke så rart at være i.
Lars Pedersen, formand for Professionelle Danske Tatovører.
10. februar 2017
Lars Pedersen, formand for Professionelle Danske Tatovører, kom i medierne den 10. februar 2017. Det var dén dag, han sammen med nogle tatovører fra Nørregade i Odense var på politigården i Odense for at anmelde bandemedlemmers afpresning dagen forinden. Fra den dag kørte historien om tatovørerne, og da de ikke selv turde stå frem af frygt for repressalier gjorde Lars Pedersen det på deres vegne.

Ville ikke spille helt

Tatovørerne turde af frygt for repressalier ikke selv stå frem, så derfor gjorde Lars Pedersen det på deres vegne.

- Mens det kørte gik det meget godt og nemt, men indimellem var der også "huller" med stilstand, og så tænkte jeg meget på, hvad det var, jeg havde gang i. Jeg var ikke blevet Danmarksberømt, fordi jeg havde bollet én i Paradise Hotel. Der er mange, som hilser på mig og roser mig, så selvfølgelig fik jeg meget credit, men det var også en tragisk situation, jeg kunne være kommet i, erkender han.

At han stod frem på sine medlemmers vegne var ikke noget, som gav ham øget omsætning, og det var også med til at give natlige mareridt.

- Jeg skal ikke spille helt, for det var mange gange ikke så rart at være i, indrømmer tatovørformanden.

86 gange i medierne

Han erindrer stadig, hvordan han om morgenen blev interviewet til TV 2 News, om middagen et andet interview, og til København om aftenen til Aftenshowet. Han har også deltaget i Folkemødet på Fyens Stiftstidende, ligesom han var med til et borgermøde indkaldt af Odense Kommune om banders afpresninger af forretninger, cafeer, natklubber og pizzeriaer. Ifølge hans egen optælling 86 gange.

- I begyndelsen syntes jeg jo, jeg var en fandens karl og sjovt at være kendt. Så blev jeg hurtigt træt af at fortælle den samme ting igen og igen, og så kom dagene, hvor jeg tænkte, om jeg skulle stoppe og var alt for meget på, siger Lars Pedersen.

Der var overvejelser, om det var klogt at stå frem i sager om bandekriminalitet, og længe kiggede han sig over skulderen for at sikre, ingen fulgte efter ham.

Vil han så gøre det hele om igen, hvis han havde vidst, hvad han gik ind til for snart et år siden, kunne man fristes til at spørge.

- Ja, det ville jeg nok, men jeg vil nok ikke være det, hvis det ikke havde noget med min branche at gøre, siger Lars Pedersen efter nogle sekunders tænkepause.

Tatovørsag gjorde ham berømt: 86 gange i medierne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce