Lars Pedersen, formand for de professionelle tatovører, mener, at problemet med afpresning i Odense er langt større, end de fleste forestiller sig

Sidst i april skal tre medlemmer af Black Army for retten i Odense, tiltalt for afpresning af en tatovør i byen. Og står det til Lars Pedersen, formand for de professionelle tatovører, bliver sagen fulgt op af flere anmeldelser.

Fem tatovører blev forsøgt afpresset af Black Army-medlemmer i Odense i starten af februar, men ikke mindst frygten for hævnaktioner fra banden, betyder, at blot en enkelt tatovør har anmeldt episoden, som nu fører til en retssag mod tre af bandemedlemmerne.

- Jeg tror, at den her sag kan blive fulgt op af fire andre sager - og jeg håber, at der er flere, der generelt henvender sig, for problemet med afpresning er langt større i Odense, end vi går rundt og forestiller os. Vi har kontakt med cityforeningen, frisørforeningen, nattelivet og alle mulige, og der er virkelig mange, der kender den her problematik. Jo flere, der står frem, des bedre, for det er det, der skal til, siger Lars Pedersen til fyens.dk

Overfaldsalarm

Lars Pedersen fortæller, at de tatovører, hvis anmeldelse har ført til tiltalen mod de tre bandemedlemmer, har fået lovning på at vidne bag dobbelt lukkede døre. Og at både de - og han - fortsat får ekstra beskyttelse af politiet.

- Jeg har helt vildt respekt for mine kolleger, og jeg har fået et helt andet syn på politiet, som virkelig yder den beskyttelse, vi har brug for. Der bliver patruljeret ekstra omkring vores butikker og omkring vores hjem, og vi er flere, der går med overfaldsalarm. Vi har da gået og været lidt bange for, om der kom et modtræk, og hvad det ville blive, men nu er der gået en måned, og der er heldigvis ikke sket noget, siger formanden, som personligt føler sig tryg.

- Og jeg blev endnu mere tryg, da jeg fandt ud af, at der nu er rejst tiltale, siger han.

Sagen mod de tre Black Army-medlemmer kører for retten i Odense den 27. og 28. april.

Mandag aften holder Odense Kommune og Fyns Politi et møde om, hvordan forretningsdrivende kan komme afpresning til livs.

  • Kim Skovsby

    Af:

    Jeg er journalist på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende. Her har jeg været ansat siden 2006, og jeg har dækket mange forskellige stofområder (bolig, mad, samfundsforhold), ligesom jeg i en årrække var lokalredaktør på redaktionen i Kerteminde. Jeg har været på erhvervsredaktionen siden 2014 og skriver blandt andet om privatøkonomi, social dumping og virksomheder. Jeg bor i Kerteminde og bruger bl.a fritiden på at ro havkajak.

Mere om emnet

Se alle
4
Afpresning: Retten fælder dom 11.30

Afpresning: Retten fælder dom 11.30

1
Afpresningsag i retten: Dommen falder måske allerede i dag

Afpresningsag i retten: Dommen falder måske allerede i dag

Sagen starter i dag: Bandemedlemmer i retten for tatovør-afpresning

Sagen starter i dag: Bandemedlemmer i retten for tatovør-afpresning