Tatovører fra hele Danmark stiller ved retten i Odense i slutningen af april

Tatovører fra hele landet møder massivt op i Odense, når retssagen mod tre Black Army-medlemmer indledes i slutningen af april.

Det varsler Lars Pedersen, formand for de professionelle danske tatovører.

- Vi har inviteret tatovører fra hele landet til at møde op, og jeg er sikker på, det kommer til at myldre med tatovører foran retten. Black Armys medlemmer skal ikke have lov til at stå der alene og tage hele billedet, siger Lars Pedersen til Fyens.dk

Retssagen mod de tre Black Army-medlemmer skyldes en anmeldelse fra en af de fem odenseanske tatovør-butikker, der i starten af februar blev opsøgt af bandemedlemmer, som ville tvinge tatovørerne til at betale 5000 kroner her og nu og efterfølgende samme sum én gang om måneden.

I stedet for at makke ret og give efter for afpresningen, gik tatovørerne til politiet, og mandag stod det klart, at én af de truede tatovørers anmeldelse har ført til, at der bliver rejst tiltale mod tre mænd på henholdsvis 20, 23 og 35 år. Mændene har siddet varetægtsfængslet i mere end en måned, og sagen er blevet efterforsket i et samarbejde mellem Fyns Politi og specialenheden Særlig Efterforskning Vest, en specialenhed, der blandt andet efterforsker rockerrelateret kriminalitet.

Eneste udvej

Lars Pedersen er talsmand for tatovørerne, og han mener ikke, at der var anden udvej end at gå til politiet.

- På den korte bane kunne man måske godt betale 5000 kroner, men vi ved jo godt, at beløbet aldrig bliver mindre og aldrig forsvinder. Det bliver til rigtig mange penge om året, og hverken jeg eller mine kolleger vil gøre os selv til kriminelle, siger han, der i kølvandet på sagen har fået kolossal opbakning fra en for ham uventet kant:

- Jeg har aldrig fået så mange nye venner af anden etnisk herkomst. De henvender sig til mig på gaden, i Fakta, i Brugsen - hvor som helst. I starten blev jeg sindssygt bange, når de kom hen mod mig, men de vil bare fortælle mig, hvor glade de er for, at vi står frem, og hvor trætte de selv er, at et mindretal skal ødelægge så meget for så mange.

  • Kim Skovsby

    Af:

    Jeg er journalist på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende. Her har jeg været ansat siden 2006, og jeg har dækket mange forskellige stofområder (bolig, mad, samfundsforhold), ligesom jeg i en årrække var lokalredaktør på redaktionen i Kerteminde. Jeg har været på erhvervsredaktionen siden 2014 og skriver blandt andet om privatøkonomi, social dumping og virksomheder. Jeg bor i Kerteminde og bruger bl.a fritiden på at ro havkajak.

Mere om emnet

Se alle
4
Afpresning: Retten fælder dom 11.30

Afpresning: Retten fælder dom 11.30

1
Afpresningsag i retten: Dommen falder måske allerede i dag

Afpresningsag i retten: Dommen falder måske allerede i dag

Sagen starter i dag: Bandemedlemmer i retten for tatovør-afpresning

Sagen starter i dag: Bandemedlemmer i retten for tatovør-afpresning