En stor del af regionernes udgifter går til medicin, som på landsplan kostede sygehusene 7,2 milliarder i 2015. I Region Syddanmark sparede man 33 millioner ved at skifte dyr patentmedicin ud med kopimedicin.

7,2 milliarder kroner blev sidste år brugt på medicin på landets sygehuse, og udgiften forventes kun at stige. Men i Region Syddanmark sparede man 33 millioner kroner ved at skifte dyr patentmedicin ud med billigere kopimedicin. Det skriver dr.dk.

Besparelsen er hentet ved at skifte fra lægemidlet Remicade, som bruges mod gigt- og tarmsygdomme, til et kopipræparat.

Og regionen har nedsat en task force, der har til formål at finde ud af, hvilke typer medicin, der kan anvendes kopier af, i takt med at patenterne udløber.

I spidsen for den nye indsats i Region Syddanmark står direktør på Odense Universitetshospital Kim Brixen.

- Ideen er, at det ikke skal betyde noget for patienten, ud over at man skal tage noget medicin, der hedder noget andet, siger han til dr.dk.

Hos Sygehus Sønderjylland har man sparet en million kroner om måneden ved at skifte patentmedicin ud med kopimedicin, fortæller lægefaglig direktør Søren Aggestrup.

- Vi mangler jo penge i sundhedsvæsnet, og hvis vi kan skaffe de penge ved at være omhyggelig med, hvilken medicin vi bruger, så kan vi bevare de varme hænder, som vi gerne vil, siger han til DR.

Mere om emnet

Se alle
18
"Urealistisk" at redde akutbil

"Urealistisk" at redde akutbil

1
Skoleleder ind i kamp for akutbil

Skoleleder ind i kamp for akutbil

TR på Nyborg Sygehus: - Vi har købt os seks år

TR på Nyborg Sygehus: - Vi har købt os seks år