Tandlægevagt er lige på trapperne


Tandlægevagt er lige på trapperne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SAMARBEJDE: Fyn behøver ikke frygte en fremtid med tandpine i weekenden
En knækket fynsk fortand inden konfirmationen søndag formiddag er måske ikke den største katastrofe - alligevel.

Tandlægerne på Fyn har ellers truet med at nedlægge de private tandlægevagter, der i dag findes i Odense og Ringe på helligdage og i weekenden.

Tandlægerne vil ikke længere stå for en opgave, som egentlig er amtets, forklarer formanden for Fyns Tandlægeforening, Reiff Furdal.

- Amtet har forpligtelse til at sørge for, at der findes en ordning, som borgerne kender, og som omfatter hele amtet, siger formanden.

Ifølge Dansk Tandlægeforening har landets amter ansvaret for at nedsætte et udvalg, hvor amt og tandlæger er repræsenteret. Et udvalg, der kan stå for organisering af en vagtordning.

- Men kun få amter har indgået et sådant samarbejde. Og kun få yder i dag den service for deres borgere, forklarer Per Gaunø Jensen, formand for Dansk Tandlægeforening.

Men nu har tandlægerne landet over fået nok. Derfor opfordrer tandlægeforeningen borgerne til at gå til amtet og kræve svar på, hvorfor amtet ikke har etableret en såkaldt tandpinevagt.

- Alle patienterne har krav på tandpinevagter i tilgængelige afstand, siger Per Gaunø Jensen.

En ordentlig behandling

Protest og handling fra tandlægerne i Fyns Amt ser ud til at få amtet til at påtage sig ansvaret. Efter sommeren holder tandlæger, Fyns Amt og kommuneforeningen møde.

- Nu skal vi i gang med at snakke. Og så er jeg overbevist om, at vi finder en løsning, siger Reiff Furdal, formand for Fyns Tandlægeforening.

En vagtordning koster naturligvis penge. Og det er amtet også indforstået med, siger Bo Libergren, formand for Fyns Amts Forebyggelses- og Sundhedsudvalg.

Han mener dog stadig, at det er tandlægernes egen opgave at sikre deres patien- ter.

- Men vi er villige til at samarbejde og gå ind i en dialog, så borgerne kan få en ordentlig behandling, siger udvalgsformanden.

Endnu er der ingen konkrete beløb på bordet. Men i andre amter, der har indgået et samarbejde med tandlægerne koster vagtordningen mellem 100.000 og 250.000 kroner om året, oplyser Reiff Furdal.

Tandlægevagt er lige på trapperne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce