Talende tallerken hjælper tykke børn


Talende tallerken hjælper tykke børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn, der spiser for hurtigt, risikerer at blive overvægtige. En talende tallerken kan få børnene til at sætte tempoet ned, viser en britisk undersøgelse.

Hvis børn ikke gider høre på forældrenes gode råd om at spise lidt mindre eller lidt langsommere, så kunne en talende tallerken måske være løsningen.

Et studie fra Storbritannien med en talende tallerken til overvægtige børn viser i hvert fald lovende resultater.

I studier, som netop er offentliggjort i det medicinske tidsskrift British Medical Journal, har forsøgspersonerne i et år brugt en talende tallerken kaldet en Mandometer. Når børnene spiser for hurtigt, lyder der en stemme fra tallerkenen, som beder dem om at spise langsommere.

Børn med den talende tallerken spiste 11 procent langsommere efter en år, hvor de havde brugt tallerkenen dagligt til aftensmaden, mens børn i kontrolgruppen uden talende tallerkener spiste hurtigere.

Børne- og ungelæge Vibeke Manniche mener, at talende tallerkener kan være et relevant redskab i kampen mod overvægt blandt både børn og voksne.

- Studiet er en påmindelse om, at forældrene bør holde øje med, om børnene spiser for hurtigt, og sige til, når børnene har for travlt. Men hvis forældrene har den samme dårlige vane, så tænker de måske ikke over det, og så kunne en talende tallerken være en hjælp, siger læge Vibeke Manniche, som i mange år har arbejdet med overvægt blandt børn.

Ifølge Vibeke Manniche er det et generelt problem blandt overvægtige børn og voksne, at de spiser for hurtigt.

- Mange mennesker og især overvægtige kan have gavn af at spise langsommere. Mange skovler maden i sig og kommer derfor til at spise for meget, fordi mæthedsfornemmelsen først begynder at komme efter 10 minutter. Så hvis man i det mindste kunne spise langsomt de første 10 minutter, så var man nået langt, siger hun.

Cirka 14 procent af alle danske børn er overvægtige.

Talende tallerken hjælper tykke børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce