"Danmark på vippen" kalder økonomien i regeringens nye vækstinitiativer for "et bevidst forsøg på at spænde ben for decentraliseringen fra embedsværkets side af." Venstres Erling Bonnesen afviser kritikken.

Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative havde dårligt nok præsenteret deres nye vækstpakke, før kritikken haglede ned over planen. Det bebudede beløb er simpelthen ikke stort nok, lyder det fra borgmestre i udkantsområder såvel som tænketanken og landsorganisationen Danmark på vippen.

- Vi er tilfredse med ordlyden, holdningerne og idéen i vækstplanen. Men et så ubetydeligt beløb over fire år viser, at selvom politikerne vil en vej, så har de et embedsapparat, som fortsat vil have, at alt skal centraliseres og blive i København, lyder det fra Kim Ruberg, næstformand i Danmark på vippen.

Han fortæller, at tænketanken har regnet på forslaget, som regeringen gik ind i forhandlingerne med, og er kommet frem til, at der samlet vil blive brugt 1,2 milliarder på vækstpakken over de næste fire år.

- Det er slet ikke nok i forhold til også at få sikret, at der er relevante uddannelser fordelt over hele landet, siger Kim Ruberg.

Venstre: God realistisk aftale

Kritikken preller af på Venstres fynske folketingsmedlem Erling Bonnesen, som har været involveret i erhvervs- og vækstudvalgets udarbejdelse af forslaget.

- Det er en god og realistisk aftale, som vil skabe øget vækst i hele landet, siger Erling Bonnesen og nævner flere konkrete punkter ved aftalen.

Nedsættelse af færgetakster for passagerbefordring til og fra øer, bredbåndspulje og målrettet erhvervsindsats i områder præget af stærk tilbagegang.

Han kalder det naturligt, at visse kommuner gerne ville have haft mere, men pointerer, at selvom det samlede beløb ikke lyder overvældende, så har regeringen nu skabt konkrete resultater.

- De tidligere aftaler var luftaftaler. Man kan altid ønske sig mere, men det kræver et flertal. Jeg er tilfreds med, at vi har landet en konkret aftale, siger Erling Bonnesen.

  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Fynsk jubel over bredbåndspulje

2
Vækstplan: Ærø-borgmester tilfreds med ny færgeplan

Vækstplan: Ærø-borgmester tilfreds med ny færgeplan

Rederiforening: Billigere færgebilletter gør øerne mere attraktive